До річниці початку Революції Гідності у Бродах відкрилась фотовиставка «Обличчя Майдану» (фото)

1 грудня у виставкових залах Бродівського історико-краєзнавчого музею місцеві учасники Євромайдану відкрили фотовиставку «Обличчя Майдану», приурочену до першої річниці початку Революції Гідності.

Про це Дивись.Інфо повідомив журналіст із м. Броди Михайло Шишка.

Відкрив експозицію директор музею Василь Стрільчук. У своїй промові він зробив короткий екскурс у дні, коли відбувалися ті жахливі події на майдані Незалежності в Києві, закликав берегти пам’ять про Героїв Небесної Сотні та щиро подякував усім, хто долучився до організації цього пам’ятного заходу.

Потім ще виступили настоятель храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста у місті Броди отець Ярослав Царик, голова Бродівської райдержадміністрації Руслан Шишка та учасник Майдану лікар Ігор Матійчук. Останній в деталях розповів про події, які розгорталися на майдані Незалежності минулої зими, зокрема як молоді майданівці боролися за гідність української нації впродовж трьох місяців.

Відкриття фотовиставки було велелюдним, в основному оглядачами були студенти Бродівського педагогічного коледжу ім. Маркіяна Шашкевича.

На жаль, на відкритті фотовиставки не було представництва від Бродівської міської ради. Можливо через надмірну зайнятість проблемами міста чиновники міськвиконкому (у них тепер «нова мода» – при відеокамерах місцевого ТБ прибирати від сміття обочини під’їзних до Бродів шляхів) не зуміли вділити декілька хвилин вшануванню пам’яті тих, хто пожертвував своїм здоров’ям та віддав життя у боротьбі зі злом, що, було, полонило нашу країну.

На виставці представлено сто фотографій, на яких закарбовані події Революції Гідності, починаючи з перших чисел грудня 2013 року і до найкривавішого дня в історії протестних Майданів – 20 лютого 2014 року.

DSC09178 DSC09184 DSC09190 DSC09194 DSC09197

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: