У Львові відкрили представництво ЄБРР (фото, відео)

Сьогодні на вул. Дудаєва, 20 урочисто відкрили представництво ЄБРР. Відтак, воно стане єдиним регіональним операційним офісом Банку в Україні, повідомила прес-служба ЛМР.

«Ми відкриваємо офіс саме у Львові, оскільки вважаємо, що це сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні в цілому, а також стимулюватиме розвиток приватного сектору, створення нових робочих місць та економічний розвиток», - розповів керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж.

Як зазначає старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, початково офіс займатиметься лише реалізацією Програми підтримки розвитку малого та середнього бізнесу на всьому Західному регіоні Україні, проте очікується, що поступово він візьме на себе більші повноваження і буде функціонувати як повноцінний офіс ЄБРР.

На відкриття офісу до Львова приїхали перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт, директор Програми підтримки розвитку малого і середнього бізнесу Шарлотт Ру, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер та інші представники Банку.

«Ми готові та хочемо надавати Україні допомогу саме зараз, коли країні дуже потрібна підтримка. Це ми робили і раніше протягом багатьох років. Ми також сподіваємося, що зможемо допомагати  та сприяти розвитку Західного регіону зокрема та країни в цілому.

Офіс служитиме точкою контакту та провідником для допомоги, що надається Європейським Союзом сектору малого та середнього бізнесу в контексті Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Львів - одне з найбільш активних та успішних міст в плані муніципальних проектів. Наразі ми маємо тут вже чотири діючих проекти і плануємо започаткувати ще більше в майбутньому», - зазначив директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер.

Після відкриття, в приміщенні білої зали ЛМР керівництво ЄБРР та Львівської міськради підписали договір реструктуризації кредитів Банку для реалізації проектів модернізації транспортної інфраструктури міста з ЛКП «Львівелектротранс» та «Львівавтодор». Нагадаємо, відповідне рішення щодо затвердження покращених умов обслуговування кредитів було прийнято на минулій сесії міськради, 20 листопада.

«На початковому етапі своєї роботи офіс в основному буде співпрацювати з малим та середнім бізнесом. Для цього ми задіємо двох спеціалістів з великим досвідом у цій сфері, які допомагатимуть представникам малого та середнього бізнесу, що звертатимуться до нас.

Офіс співпрацюватиме як з місцевими, так і з іноземними консультантами. Також ми проводитимемо навчання для місцевих консультантів з метою покращення послуг, які вони надають. Серед напрямків нашої діяльності - надання допомоги підприємствам у створенні управлінських інформаційних систем, у фінансовому та бізнес-плануванні, трансформації їх звітності відповідно до міжнародних стандартів задля її більшої прозорості та інше», - зазначила директор Програми підтримки розвитку малого і середнього бізнесу Шарлотт Ру.

ЄБРР розпочав свою діяльність в Україні у 1993 році. У 1997 році почав фінансувати приватні проекти у Львові. Серед перших – «Світоч», компанія «Українська хвиля», Кредобанк (тоді ще – Західно-Український комерційний банк, ЗУКБ), Галнафтогаз, Форум Львів. З 2008 року Банк почав фінансувати уже муніципальні проекти Львова. Серед клієнтів – «Львівавтодор», «Львівелектротранс» і «Львівтеплоенерго». З 1997 до кінця 2014 року Банк історично підписав у Львові проектів на загальну суму, що становить 250 млн євро, з яких 190 – проекти в приватному секторі, а 60 – муніципальні проекти.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, Львів – чи не єдине місто в Україні, яке реалізовує стільки різних проектів у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Ця співпраця корисна для міста, бо, окрім коштів, воно отримує фахову допомогу, міжнародні стандарти роботи і культуру виробництва.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, що вкладає близько 1 млрд євро в економіку держави щороку.

Серед найбільших проектів Банку – модернізація мережі доріг та громадського транспорту, будівництво трамваю на Сихів, модернізація системи теплопостачання, реконструкція очисних споруд та будівництво станції переробки мулу.

Станом на кінець жовтня 2014 року ЄБРР підписав 337 проектів в Україні, на загальну суму 9,8 млрд. євро.

DSC_6472 DSC_6493 DSC_6500 DSC_6534 DSC_6544

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: