Важливо, щоб гроші дійшли до конкретних споживачів та реальної економіки, - Ян Томбінські на відкритті офісу ЄБРР у Львові

Сьогодні на вул. Дудаєва, 20 урочисто відкрили представництво ЄБРР. Відтак, воно стане єдиним регіональним операційним офісом Банку в Україні. На відкриття також приїхав Ян Томбінські, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначає старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, початково офіс займатиметься лише реалізацією Програми підтримки розвитку малого та середнього бізнесу на всьому Західному регіоні Україні, проте очікується, що поступово він візьме на себе більші повноваження і буде функціонувати як повноцінний офіс ЄБРР.

На відкриття офісу до Львова приїхали перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт, директор Програми підтримки розвитку малого і середнього бізнесу Шарлотт Ру, керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські та інші представники Банку.

«Дуже приємно бути у Львові саме з подібної нагоди. Важливо, щоб гроші дійшли до конкретних споживачів та реальної економіки. Це потрібно, насамперед, для створення нового фундаменту української економіки. І ми намагатимемося, щоб кошти дійшли до малих та середніх підприємств, що допоможе створити нові робочі місця. Також ми покладаємо дуже багато надій на те, що новий податковий кодекс та рішення нового уряду будуть лише сприяти розвитку інвестицій в Україну», - зазначив Ян Томбінські, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні.

ЄБРР розпочав свою діяльність в Україні у 1993 році. У 1997 році почав фінансувати приватні проекти у Львові. Серед перших – «Світоч», компанія «Українська хвиля», Кредобанк (тоді ще – Західно-Український комерційний банк, ЗУКБ), Галнафтогаз, Форум Львів. З 2008 року Банк почав фінансувати уже муніципальні проекти Львова. Серед клієнтів – «Львівавтодор», «Львівелектротранс» і «Львівтеплоенерго». З 1997 до кінця 2014 року Банк історично підписав у Львові проектів на загальну суму, що становить 250 млн євро, з яких 190 – проекти в приватному секторі, а 60 – муніципальні проекти.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, що вкладає близько 1 млрд євро в економіку держави щороку.

Серед найбільших проектів Банку – модернізація мережі доріг та громадського транспорту, будівництво трамваю на Сихів, модернізація системи теплопостачання, реконструкція очисних споруд та будівництво станції переробки мулу.

Станом на кінець жовтня 2014 року ЄБРР підписав 337 проектів в Україні, на загальну суму 9,8 млрд. євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: