Львівська ОДА разом з представниками переселенців готова співпрацювати і надалі, - Турянський

Т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський 3 грудня зустрівся з тимчасово переміщеними особами зі східних областей України та АР Крим. Зустріч відбулася в готельному комплексі “Катерина” у с. Солонка Пустомитівського району, в якому на сьогодні проживають 58 дорослих та 12 дітей, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Найболючіше питання, яке було озвучене переселенцями під час зустрічі — це вирішення житлової проблеми. Люди скаржаться на те, що в них є попередження покинути готельне приміщення до 25 грудня цього року, хоча з маленькими дітьми їм нікуди дітися.

“Ми вдячні власнику цього готелю за гостинність і розуміємо, що він не може постійно опікуватися нами. Однак зараз ми опинилися в  ситуації,  коли не знаємо де нам  податися після виселення. Адже ріелтори просять наперед стовідсоткову місячну передоплату за аренду однокімнатного житла та вартість за перший і останній місяці проживання. А це в середньому 7,5 тис грн, які є для нас непідйомними”- розповіли переселенці.

Також серед невирішених питань, названих тимчасово переміщеними особами, були питання працевлаштування, низьких соціальних виплат, платного медичного забезпечення, негативної інформаційної політики засобів масової інформації щодо переміщених осіб тощо.

Юрій Турянський запевнив, що влада області робить і буде робити все можливе для потреб тимчасово переміщених осіб, аби вони почувалися тут комфортно, спокійно і затишно.

“Ви не повинні бути прохачами і завдання влади та громади Львівщини -  забезпечити вас всім необхідним. На сьогоднішній зустрічі, я вважаю, ви дали нам карт-бланш, щоб ми зробили все від нас залежне, аби ви  були забезпечені житлом, щоб наша громада якомога позитивніше сприймала вас, а засоби масової інформації повинні шукати такі інформаційні приводи, які б не роз'єднували, а навпаки, об'єднували наші регіони”, - наголосив Ю. Турянський.

Під час зустрічі очільник області також ініціював налагодити постійний діалог з активними громадськими діячами з переселенців, щоб опрацювати плани подальшої співпраці між Львівською ОДА та тимчасово переміщеними особами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: