Найактуальнішою інформацією щодо вимкнення електроенергії володіє ПАТ «Львівобленерго»

Як розповіла начальник адміністративно – технічного управління ЛМР Валентина Бартошик, з 1 грудня на «гарячу лінію» міста надійшло близько 6 тис. дзвінків від мешканців міста Львова, практично 90% з них стосувалися з’ясування причин вимкнення світла у місті, повідомили у прес-службі ЛМР.

«На жаль, впродовж 1 грудня ми не мали жодної інформації, просто збирали її від мешканців, щоб з'ясувати причини виникнення такої ситуації у Львові. Було і таке, що мешканців, які зателефонували до «Львівобленерго», щоб з’ясувати причину відключень, скеровували на «гарячу лінію» міста.

Десь орієнтовно у другій половині дня ми змогли отримати інформацію від «Львівобленерго» про те, що введено в дію графіки автоматичних вимкнень електроенергії. Ситуація була дуже складна, мешканці були дуже обурені, і ми розуміли, що через те, що в них немає інформації про те, що відбувається.

Тільки вчора ми отримали підтвердження причини такої ситуації у Львові і вчора ми отримали принаймні орієнтовні графіки відключень, які проводить «Львівобленерго».

Ситуація складна. Хоча сьогодні, 4 грудня, коли ми вже нормалізували інформування, поставили повідомлення на автовідповідач, бачимо, що люди дзвонять, прослухавши повідомлення, розуміють, що відбувається, ставляться з розумінням до ситуації. Важливо оперативно отримувати інформацію. Хочу наголосити, що інформацію можна отримувати на сайті ПАТ «Львівобленерго» та у їхньому кол-центрі», - розповіла Валентина Бартошик.

Номер кол-центру ПАТ «Львівобленерго» 0-800-50-15-68.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: