Львівщина поглиблюватиме співпрацю з Угорщиною

5 грудня т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський зустрівся з угорською делегацією на чолі з Державним секретарем з питань економіки МЗС Угорщини Модьором Левенте, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Метою візиту угорської делегації до Львова є обговорення питань двосторонньої співпраці між Угорщиною та Львівською областю.

Як зазначив очільник області, наш регіон зацікавлений, насамперед, у співпраці в енергетичній сфері, транскордонному співробітництві, збільшенні товарообігу, залученні інвестицій, налагодженні економічних та культурних зв'язків.

“Хочу запевнити, що облдержадміністрація всебічно співпрацює з Генеральним консульством Угорщини в Ужгороді та Почесним консульством Угорщини у Львові і всіляко підтримує їхню діяльність задля розвитку українсько-угорських відносин, зокрема, у сферах економіки, туризму та культури,” - повідомив Ю. Турянський.

За словами керівника області, надвзичайно важливим сьогодні є питання реверсного постачання газу з Угорщини до України. “Ми розглядаємо можливості експортного потенціалу через Угорщину. Сподіваюся, що співпраця Львівщини з Угорщиною буде поглиблюватися і в інших сферах, особливо – в зовнішньо-торговельній та інвестиційній," - додав він.

Юрій Турянський наголосив, що в процесі проведення реформ в Україні, Львівщина, зокрема, розраховує на підтримку Угорщини, яка має великий досвід позитивних перетворень в країні.

В свою чергу, Державний секретар з питань економіки МЗС Угорщини Модьор Левенте відзначив великий потенціал Львова та області та підкреслив, що Угорщина дуже зацікавлена у поглибленні співпраці та налагодженні зовнішньо-економічних зв'язків.

“Ми зацікавлені в тому, щоб угорські інвестори були присутні в західній Україні. Нам потрібно отримувати більше інформації про ваш регіон, тому ми будемо ініціювати проведення різноманітних бізнес-зустрічей, круглих столів тощо,” - додав він.

Довідка:

Станом на 1 жовтня 2014 року угорськими інвесторами в економіку області залучено інвестицій на суму близько 24,1 млн.дол.США, що становить 1,6% від загального обсягу інвестицій в область.

Загальний обсяг внесених іноземних інвестицій в область станом на 1 жовтня 2014 року становив 1,47 млрд.дол.США. З них протягом січня-вересня 2014 року надійшло 33,2 млн.дол.США.

У січні-вересні 2014 року обсяг зовнішньої торгівлі Львівщини з Угорщиною становив 65.7 млн дол. США (2,3 % від зовнішньоторговельного обороту області протягом дев'яти місяців 2014 року, 123,0 % до відповідного періоду 2013 року). При цьому експорт становив 8,3 млн дол.США (0,8 % від загального експорту області за три квартали 2014 року, 148,1 % до січня-вересня 2013 року), а імпорт – 57,4 млн дол.США (3,1 % від загального імпорту за 9 місяців 2014 року, 120,2 % до відповідного періоду 2013 року). При цьому сформувалося від'ємне сальдо зовнішньої торгівлі області з Угорщиною розміром 49,1 млн дол.США.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: