Турянський доручив активно проводити роз'яснювальну роботу щодо економії електроенергії та природного газу

Питання економії електроенергії та природного газу в області було обговорено сьогодні, 5 грудня, під час засідання обласного антикризового енергетичного штабу під головуванням т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського, у якому взяли участь голови райдержадміністрацій та міст обласного значення, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Розпочинаючи засідання, Юрій Турянський наголосив, що сьогодні маємо досить напружену ситуацію в енергетичній системі нашої держави, яка торкнулася і мешканців нашої області.

“Окрім дефіциту газу маємо і дефіцит електроенергії, адже за інформацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості України є недостача в генеруючих потужностях біля 4 тис МВт . Станом на сьогодні Львівській області доведене граничне споживання 773 Мвт. Така ситуація викликана не лише зупинкою блоку Запорізької АЕС, а й відсутністю вугілля марок А і Т на ТЕС, розміщених на сході України”, - поінформував Ю Турянський.

Керівник області також назвав і невтішні цифри щодо споживання природного газу. Так, у листопаді за фактом споживання область перелімітила 20,6% газу (передбачений ліміт склав 65012,2 тис м куб, за фактом споживання 78405 тис м куб). Найбільше відхилення від норми допустили підприємства комунальної теплоенергетики Львова, Дрогобича, Червонограда та Новояворівська.

Юрій Турянський закликав керівників районів та міст обласного значення до скоординованих дій, аби спонукати споживачів максимально економити природний газ та електроенергію.

Він доручив проводити роз'яснювальну роботу щодо енергоощадності у засобах масової інформації та постійно моніторити споживачів енергоносіїв бюджетних установ на предмет споживання електрики, природного газу та теплової енергії.

Окрім того, очільник області дав доручення головам РДА та міст обласного значення забезпечити дотримання граничних рівнів споживання електричної енергії суб’єктами господарювання, затверджений обласним антикризовим енергетичним штабом для недопущення відключення від електропостачання населення та об’єктів, які забезпечують життєдіяльність на території області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: