ЮНІСЕФ реалізовуватиме на Львівщині пілотний проект з комунікацій у сфері репродуктивного здоров’я

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розпочинає у Львівській області впровадження проекту «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров`я матері і дитини». Відповідну заяву про підтримку цього Проекту підписано сьогодні під час зустрічі заступника голови Львівської облдержадміністрації Юрія Підлісного та голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованни  Барберіс, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Для реалізації Проекту у Львівській області обрано м.Львів, Жовківський, Сколівський та Яворівський райони. Його основним завданням є вдосконалення знань та спроможностей фахівців у сфері комунікацій щодо здорового способу життя та охорони здоров'я, удосконалення відповідної законодавчої бази, а також підвищення рівня обізнаності населення щодо репродуктивного здоров’я та здоров’я матері і дитини. Загалом, передбачається проведення різноманітних тренінгів та практичних занять для медпрацівників, співробітників медичних навчальних закладів та громадськості.

Як розповіла Джованна Барберіс, здоров’я людей є невід’ємною частиною всіх реформ у медичній галузі. За її словами, в основі будь-яких системних реформ є комунікація, яка покликана надати фахівцям та звичайним людям корисні знання і поглибити їхні навички у сфері репродуктивного здоров’я.

«Дуже важливо забезпечити комунікацію для підвищення рівня обізнаності населення репродуктивного віку, а також батьків та опікунів дітей молодше 3 років, змінити поведінку в контексті здорового способу життя на рівні громади», - наголосила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Юрій Підлісний теж відмітив важливість даного проекту не лише для Львівщини, а й цілої України, адже на сьогодні спостерігається певний демографічний спад у нашій державі.

«Ми надаватимемо максимальне сприяння та підтримку даному проекту. Переконаний, що спільні зусилля медичної галузі області та Дитячого фонду ООН матимуть позитивний ефект. І результатом стануть міцні сім’ї та здорові усміхнені діти», - зазначив він.

Джованна Барберіс також висловила переконання, що саме Львівщина стане лідером з реалізації Проекту ЮНІСЕФ.

Довідка:

 

Проект «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров`я матері і дитини» реалізовується ЮНІСЕФ за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва - ШАРС (SDC).

Впровадження розпочалось на національному рівні з 2013 року та завершиться всередині 2016 року. Проект вже активно діє у двох пілотних областях: Житомирській та Івано-Франківській, а віднедавна його реалізація розпочалась й у Львівському та Одеському регіоні.

Проект охоплює наступні компоненти:

- Розробка та вдосконалення нормативної бази (наказів, методичних рекомендацій) у сфері охорони здоров’я, у тому числі створення єдиного національного стандарту консультування  для шкіл відповідального батьківства.

- Навчання медичних працівників перинатальних центрів та фахівців на первинному рівні з метою покращення послуг та консультування з питань планування сім’ї, вагітності, пологів, здоров’я та розвитку дитини. На сьогодні розроблено навчальні модулі та проводиться навчання для пілотних регіонів з консультування з питань імунізації, антенатального догляду та відповідального батьківства.

- Навчання національних та регіональних менеджерів та спеціалістів системи охорони здоров'я з питань стратегічної та кризової комунікації.

- Розробка національних та регіональних комунікаційних стратегій з питань репродуктивного здоров’я та здоров’я матері і дитини.  Проведення національної та регіональної інформаційної кампанії у чотирьох пілотних регіонах з метою підвищення рівня обізнаності та зміни практик щодо репродуктивного здоров'я та здоров'я матері і дитини серед батьків та тих, хто планує ними стати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: