До Львова завітає віденський ансамбль Merlin Ensemble Wien (афіша)

Учасники віденського ансамблю Merlin Ensemble завітають до Львова з програмою, яка поєднує в собі музику Бароко, Романтизму, а також нашого часу — адже на концерті відбудеться світова прем'єра твору композитора Тілля Александра Кербера, написаного спеціально для концерту у Львові. Учасники ансамблю виступатимуть разом з Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова». Розпочнуть свій виступ музиканти однією з перлин скрипкової музики — Концертом для двох скрипок з оркестром Йоганна Себастьяна Баха. Завдяки витонченій взаємодії партій двох скрипок, що наче «розмовляють» між собою, постійно підхоплюючи й продовжуючи сказане «співрозмовником», утворюючи при тому досконалу «гармонію в русі», цей концерт став одним з найвиконуваніших творів класичної музики.

Окрім того, слухачі матимуть нагоду почути два доволі особливі твори видатного композитора-романтика Фелікса Мендельсона. Як і свого часу Моцарта, Мендельсона вважали вундеркіндом — і це було цілком обґрунтовано, як зможуть пересвідчитись слухачі. Адже обидва твори, які прозвучать, Мендельсон написав між 1821 та 1823 рр., тобто між 12 і 14 роками свого життя. Слухаючи цю музику, справді важко повірити, що її написала 14-річна дитина. Концерт для скрипки і струнних ре мінор та, особливо, концерт для скрипки, фортепіано і струнних у тій же тональності свідчать про уже сформований композиторський талант і високий рівень майстерності Мендельсона в такому юному віці.

Концерт відбудеться у четвер, 11 Грудня, о 19:00 у Львівській філармонії. Про це Дивись.Інфо повідомили у прес-службі Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: