Львівським студентам розповіли про можливості для інноваційного розвитку (фото)

У рамках візиту до Львова 8 грудня 2014 року президент «Seed Forum Global» Штайнер Корсмо та співзасновник і голова Міжнародного благодійного форуму «Seed Forum Ukraine», засновник і керуючий партнер бізнес-інкубатора iHUB Дмитро Подолєв відвідали Львівський національний університет імені Івана Франка, де зустрілися з Ректором, професором Володимиром Мельником і студентами Університету, повідомили Дивись. Інфо у прес-центрі вишу.

Варто зазначити, що в рамках українсько-норвезького бізнес-форуму 18 листопада 2014 року  було підписано меморандум про співпрацю Львівського національного університету імені Івана Франка  та Фундацією «Seed Forum» (Норвегія) і Міжнародним благодійним форумом «Seed Forum Ukraine».

«Складаю щиру подяку Вам за те, що відгукнулися на пропозицію щодо співробітництва, й відразу перевели наші домовленості у практичну площину. Переконаний, що процес налагодження співпраці розпочнеться успішно і, маю надію, буде довготривалим. Судячи з попередніх зустрічей і тих досягнень, які Ви маєте, нам корисним буде Ваш досвід, яким Ви зможете поділитися з молоддю», - звернувся до гостей Ректор Університету.

Президент «Seed Forum Global» Штайнер Корсмо запевнив, що має тверді наміри вже цьогоріч  започаткувати активну роботу з Університетом та мерією Львова. Він також зазначив, що сьогодні вранці під час зустрічі з мером  Андрієм Садовим було підписано меморандум про співпрацю, що передбачає  відкриття у Львові бізнес-інкубатора iHUB.

За словами  голови Міжнародного благодійного форуму «Seed Forum Ukraine», засновника і керуючого партнера бізнес-інкубатора iHUB Дмитра Подолєва, студенти ЛНУ ім. Івана Франка матимуть прямий доступ до бізнес-інкубатора iHUB, який забезпечуватиме підтримку, навчання, консалтинг, бізнес-освіту та пошук інвесторів для малих ІТ-компаній України.

Під час зустрічі зі студентами Університету Штайнер Корсмо розповів про діяльність Фундації та про інноваційне підприємництво й основи фандрейзингу. Зокрема йшлося про start-up-середовище, різні категорії інвесторів і принципи інвестування. Президент «Seed Forum Global»   надав практичні поради щодо того,  які інновації та ідеї потребують інвестицій і як їх залучати.

«У короткій презентації зазначена оптимальна стратегія – від start-up до прибуткового власного бізнесу. Ми активно працюємо над тим, щоб ідея у поєднанні з інвестиціями давала результат. Утім, перед її впровадженням потрібно продумати всі деталі та довести її потребу й унікальність на ринку. – пояснив учасникам зустрічі Штайнер Корсмо. – Для того, щоб ваша ідея стала успішною, потрібно знати,  що на бізнес-ринку існує три типи компаній – технологічні, нетехнологічні зі зростаючим потенціалом та Lifestyle компанії. Також варто розуміти і знати типи інвесторів й обрати серед них або приватних фінансових, або структурований капітал».

За словами експерта, молода компанія має пройти певне «життєве» коло. На початках будь-який бізнес зазнає витрат і втрат. Проте потрібно знайти правильний підхід для налагодження продуктивної роботи та впровадження нової ідеї в життя. Перший крок до цього – діалог з інвесторами. «Необхідно продумати, яким чином мотивувати інвесторів. Найкращий спосіб – це почати заробляти гроші із власного бізнесу. Таким чином, збільшиться інвестиційний потік у вашу компанію, - переконаний Штайнер Корсмо. – Невід’ємною частиною успішного початку ведення бізнесу є детально продуманий і проаналізований бізнес-план. Туди повинні входити відомості про концепцію, команду, ринок, переваги конкурентів, унікальність, бізнес-модель (яким чином можна заробляти кошти), потреби капіталу, стартовий капітал, можливий заробіток і ризики вашого проекту. Зазначу, що в команду потрібно брати тих спеціалістів, які добре знаються на продукті й технології».

IMG_8379 IMG_8382 IMG_8383 IMG_8393 IMG_8394 IMG_8402 IMG_8420 IMG_8429 IMG_8433 IMG_8461

«Наша головна мета – допомогти молодим спеціалістам і майбутнім підприємцям у створенні й розвитку власного бізнесу», - наголосив Дмитро Подолєв, зауваживши, що iHUB є своєрідним майданчиком для знайомства інвесторів із кращими start-up із потенціалом зростання до рівня глобальних компаній, це місце, де молодь може отримати допомогу у виконанні найважчих завдань.

Голова Міжнародного благодійного форуму «Seed Forum Ukraine» поділився зі студентами власним досвідом реалізації проектів, які принесли йому успіх, і запевнив, що головне – мати мрію створити свою справу, ідею та бажання втілити її в життя. Дмитро Подолєв закликав молодих людей бути ініціативними та виявляти активність у творенні власних start-up.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: