У Львові збудували нову котельню

У листопаді 2014 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» ввело в експлуатацію нову модульну котельню на вул. Ветеранів, 11. Будівництво коштувало 2,5 млн грн. Від цієї котельні тепер якісно тепло отримує гімназія «Престиж» і багатоповерховий будинок, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«В гімназії «Престиж» вчаться дуже мудрі діти. Але, на жаль, котельня, яка обігрівала школу, була дуже стара. Два роки тому у нас був робочий виїзд. Ми визначили, що пріоритетом для цієї школи є встановлення нової котельні, щоб забрати її з підвалу. Щороку були проблеми, дозволи, і коефіцієнт корисної дії був 60%. Ми збудували повністю нову котельну. Коефіцієнт корисної дії 92%. Крім школи, тепло від цієї котельні отримує також багатоповерховий житловий будинок. Працювало 5 людей, зараз автоматика – фактично, економія ресурсу. Ці приміщення, де була котельня, школа може перепланувати під спортивний зал. Ми інвестували зі сторони міста – 2,5 млн грн. Хоча по проекту планувалось 3,2 млн грн. У зв’язку з тим, що роботи виконувало ЛКП «Львівтеплоенерго», ми вклались мінімалістично, не було зайвий витрат. Це ще раз показує, що якщо роботи виконуються силами нашого комунального підприємства, для бюджету це вигідніше, бо економимо кожну гривню. Обладнання закупили ще раніше, ми не потрапили під ці курсові різниці. Це дуже сучасне і надійне обладнання. Наступного року будемо думати над подальшими роботами по школі. Так по кожній школі ми визначаємо, що є першим питанням, що наступне, і системно працюємо, інвестуючи наші кошти, створюючи дітям і вчителям нормальні умови роботи», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

У модульній котельні встановлено сучасне високоекономічне обладнання, яке забезпечить високі техніко-економічні показники та значну економію енергоносіїв: котли з високим ККД – не менше 92%, насосні агрегати з частотним регулюванням обертів двигунів, прилади обліку, автоматизація і погодне регулювання котлами.

Сумарні витрати газу і викиди шкідливих речових при його споживанні при влаштуванні індивідуальної модульної котельні є значно меншим за рахунок встановлення нових сучасних котлів.

Варто зазначити, що такі котельні під’єднані до диспетчерських пунктів і тут нема постійного персоналу – їх обслуговують методом обходу. Усі параметри роботи котельні виведені на монітор диспетчера.

Автоматизація технічного процесу передбачає роботу всього обладнання в автоматичному режимі, без стороннього нагляду працівників. Тому, робота котельні не вимагає постійної присутності персоналу, адже оснащена всіма необхідними пристроями безпеки.

Монтаж котельні тривав неповних два місяці: з вересня до листопада.

Нова котельня на вул. Ветеранів,11 здійснює теплопостачання до гімназії «Престиж» на вул. Ветеранів,11 та до житлового будинку на вул. Базарна,50. Вартість будівництва  котельні 2,5 млн.грн.

Введення в експлуатацію котельні дозволило ліквідувати підвальну котельню на вул. Ветеранів,11. Існуюча котельня була розміщена в окремому підвальному приміщенні гімназії «Престиж» на вул. Ветеранів,11 та забезпечувала опаленням гімназію, а також опаленням та гарячим водопостачанням житловий будинок на вул. Базарна,50.

В котельні були 2 котли НИИСТУ-5 встановлені в 1980 році продуктивністю Q=0,480 Гкал/год кожний. Котли були в аварійному стані, ККД котлів не більше 60%. Все обладнання котельні відпрацювало кілька термінів корисного використання і потребувало заміни.

У 2014 році ЛМКП «Львівтеплоенерго» ліквідувало 10 підвальних котелень: вул. Січових Стрільців,12, Саксаганського,6, Дудаєва,19, Богуна,15, Пекарська,2,11, Зелена,95, Ветеранів,11, Базарна,28, Левинського,14.

Модульна котельня по вул. Ветеранів,11 - це вже третя котельня такого типу, побудована у ЛМКП «Львівтеплоенерго». Ще дві були побудовані у 2009 р. на вул.Б.Котика, 4 та на пр.Чорновола,2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: