У Львівській області запрацює міжрегіональний тренінговий центр з питань протидії ВІЛ/СНІДу

10 грудня 2014 року директор Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Богдан Чечотка, проректор з науково-педагогічної роботи ЛНМУ імені Данила Галицького Олексій Лукавецький та директор проекту RESPOND Олена Герасимович підписали угоду про взаєморозуміння та співпрацю щодо створення Львівського  тренінгового центру з питань протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та іншим соціально небезпечним хворобам.

Зустріч відбулась за участю директора Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України, д-ра мед.наук, професора Наталії Нізової та представників громадського сектору, що реалізують на Львівщині проекти з питань туберкульозу та ВІЛ/СНІДу.

Міжрегіональний тренінговий центр працюватиме на базі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького з метою узагальнення кращих тренінговий практик в післядипломній освіті.

Директор Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України Наталія Нізова окреслила сучасні виклики та європейські перспективи розвитку кадрового потенціалу у сфері протидії соціально небезпечним хворобам в Україні, а також розповіла про передумови відкриття та розвиток регіональних тренінговий центрів в системі післядипломної медичної освіти.

Богдан Чечотка, Департаменту охорони здоров’я ЛОДА наголосив на важливості залучення фахівців первинної медико-санітарної допомоги до надання послуг з питань протидії ВІЛ-інфекції/туберкульозу та підтримав актуалізацію кращих міжнародних практик безперервної медичної освіти на базі майбутнього центру.

Започаткування розбудови міжрегіональних тренінгових центрів з питань протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та іншим соціально небезпечним хворобам є головним поштовхом до розвитку системи громадського здоров’я України.

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: