У Львові триває мистецька виставка студентських робіт (фото)

В рамках Всеукраїнського тижня права, який триває з 8 до 12 грудня 2014 року, 8 грудня в Музеї історії медицини Галичини імені Мар’яна Панчишина (вул. Кармелюка, 3) відбулось відкриття мистецької виставки студентських робіт «Світ права очима медика». Виставку можна відвідати з 8 до 15 грудня 2014 року з 10.00 до 16.00 год, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Метою мистецької виставки є заохочення молодого покоління медиків до усвідомлення цінності прав людини, сприяння підвищенню ролі права в медичній практиці та побудові гармонійних відносин «лікар-пацієнт». Ця виставка є складовою заходів, які проводить кафедра медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ЛОБФ «Медицина і право», ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» та Українське лікарське товариство у Львові.

IMG_2139 IMG_2140

«Кожне студентське панно свідчить, що «Правова медицина – медицина майбутнього» - це не лише гасло на рисунку, це заклик до дії кожного: від законотворця до медика і пацієнта. З картин «говорять» проблеми, які вже сьогодні хвилюють юного фахівця, який з допомогою кольору і слова намагався торкнутись струн душі глядача, прагнучи змін. Україна перебуває на етапі докорінних змін, зокрема й у сфері охорони здоров’я. Відтак, реформатори повинні усвідомити, що правовий будинок – правову державу – можна вибудувати лише на повазі до Людини, її благ і прав, що є куполом, а закон – фундаментом правничої споруди», - розповідають організатори.

Контактна особа: Христина Терешко, тел. 067 731 30 35, Андрій Базилевич, тел. 067 447 32 21.

Довідка

8 грудня 2008 року був прийнятий указ Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права», яким започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який приурочений проголошенню Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Генеральна Асамблея проголосила Загальну декларацію прав людини як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі цю Декларацію, прагнули шляхом освіти сприяти повазі цих прав, свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального й ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав-членів Організації, так і серед народів територій, що перебувають під їхньою юрисдикцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: