Будівництво «Території терору» офіційно стартувало

Музей «Територія терору» збудують менш ніж за 1,5 року. Уже понад 3 тижні тривають підготовчі роботи – на територію майбутнього комплексу завезли техніку, тут зрізали дерева, які займають центральний вхід, прописаний у плані, облаштовують центральну дорогу. Про це сьогодні під час брифінгу розповів інвестор проекту будівництва Музею та НВК на Сихові Володимир Артемович, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Сьогодні у Львові освятили земельну ділянку, на якій будуватимуть «Територію Терору». Проект передбачає, що музей складатиметься з чотирьох частин: «Аванзони», «Алеї тоталітаризму», «Пересильної тюрми № 25», яка, власне, колись на цій ділянці і знаходилась, та автостоянки для відвідувачів. Орієнтовна площа забудови складає 805 кв м. Верхні часові рамки реалізації проекту сягають 18 місяців.

На запитання, чи встигнуть збудувати Музей за такий відносно короткий проміжок часу, інвестор проекту відповів, що з потужностями ТОВ ВТП «Бодекс», керівником якого він є, це буде значно швидше. Водночас, додав, що сьогодні вони врешті отримали офіційний дозвіл на будівництво, тож незабаром стартують масштабніші роботи.

Долучилась до проекту і «Львівська залізниця», силами якої територію майбутнього музею, що пролягає вздовж колії, звільняють від електропередач, залізничних і кабельних ліній. Окрім цього, тут обіцяють, що допоможуть музею й матеріально, забезпечивши старими вагонами, схожими до тих, якими в часи репресій вивозили людей.

«Рейки, шпали, колія… Ми спробуємо влаштувати тут таку інфраструктуру, щоб люди, які відвідуватимуть музей, могли побачити, в яких умовах в той час перевозили наших краян на схід в тюрми, в Сибір чи інші місця», – розповів начальник «Львівської залізниці» Богдан Піх.

Якщо не знайдуть саме таких вагонів, намагатимуться відновити ті, які мають, і надати їм форму тогочасних.

Нагадаємо, весь проект, яким займатиметься ТОВ ВТП «Бодекс», об’єднує у собі два об’єкти інвестування: музейний комплекс і навчальний заклад, причому – музей інвестор передасть в комунальну власність міста, а за собою залишить право власності на вже збудований НВК на Сихові.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: