П’ятак провів нараду з питань реалізації на Львівщині проекту ЄС/ПРООН

 Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак провів нараду з питань реалізації у Львівській області IІ-ої фази Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської обласної ради.

На нараді зазначалося, що у рамках II –ої фази проекту у Львівській області повністю  реалізовано 62 проекти, ще три проекти перебувають на завершальній  стадії. Загальна  вартість проектів, які буде реалізовано у 2015 році, становить  13, 6 млн грн.

За кошти Проекту та за підтримки Львівської обласної ради та місцевих бюджетів громади виконували роботи з енергозбереження у дошкільних навчальних закладах, ФАПах, загальноосвітніх навчальних закладах.

У рамках другого етапу Львівщина,  уклавши додаткову угоду з Проектом, за кошти проекту ЄС-ПРООН отримала мобільну лабораторію для здійснення енергоаудиту. На сьогодні автомобіль переданий Львівській обласній раді. Зараз відбувається його передача на баланс КП БТІ обласної ради, яке здійснюватиме оперативне управління автомобілем. За допомогою автомобіля, який буде укомплектований необхідними технічними засобами, проводитимуть роботи з енергоаудиту та виготовлення енергопаспортів об’єктів бюджетної сфери.

З 15 грудня у НУ „Львівська політехніка” розпочнеться підготовка фахових спеціалістів для роботи з обладнанням для енергоаудиту. Для цього на основі конкурсу відібрано 13 осіб. Після закінчення навчання декількох осіб буде рекомендовано до роботи енергоаудиторами в КП БТІ обласної ради.

Під час наради під головуванням Валерія П’ятака також обговорили питання підготовки до реалізації у Львівській області ІІІ-ої фази Проекту. Попередньо було проведено конкурс, на якому відібрали вісім районів Львівської області, з якими уже підписано рамкові угоди. Зараз розпочато прийом заявок від сільських рад на конкурс і відбір у кожному районі по чотири населених пункти для участі у ІІІ – ій фазі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: