Дев'ятий російський "гумконвой" їде до кордону

Колона МНС Росії з "гуманітарною допомогою" відбула на Донбас із Ростовської області РФ.

Про цей ТАСС повідомили в управлінні організації інформування населення МНС.

"Колона з понад 130 автомобілів вийшла з Донського рятувального центру МНС у Ростовській області й рухається до російського кордону", - сказав представник відомства.

За його словами, вантажівки везуть понад 1,2 тисяч тонн гуманітарної допомоги. У МНС РФ стверджують: це молочні, м'ясні, рибні консерви, цукор, а також обладнання й матеріали для забезпечення роботи соціально значимих об'єктів.

Підготовка автоколони велася кілька днів. За даними російського агентства, у Ростовську область прибували вантажівки з "гуманітарними вантажами" з різних російських регіонів, у тому числі з підмосковного Ногінська. У Ростовській області зосереджували необхідні вантажі й формували автоколону.

Це вже дев'ята колона з "гуманітарною допомогою" для Донбасу. З 11 серпня в Донецьк і Луганськ у цілому було доставлено понад 10,7 тисяч тонн "гуманітарних" вантажів, стверджують у РФ.

РНБО України й група "Інформаційний спротив" стверджують, що в так званих "гумконвоях" везуть допомогу й боєприпаси проросійським бойовикам.

Найближчим часом МНС РФ планує сформувати десяту автоколону. Як повідомив заступник голови відомства Володимир Степанов, її відправлять на Донбас до Нового року, орієнтовно в другій половині грудня.

"Крім продуктів харчування й вантажів першої необхідності, у ній також будуть ялинки, новорічні подарунки й іграшки для дітей", - пише ТАСС.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: