Турянський привітав лауреатів премії «Архистратиг Михаїл» (фото)

Дві престижні недержавні нагороди «Архистратиг Михаїл» сьогодні отримали реставратори зі Львова та Одеси. Лауреатами премії стали художник-реставратор Львівського філіалу Національного науково-дослідного та реставраційного центру України (ННДРЦУ) Наталія Білостоцька та завідувач Одеського філіалу ННДРЦУ Зоя Дулгерь, повідомила прес-служба ЛОДА.

Участь в урочистостях, які з цієї нагоди відбулись у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької, також взяв т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський. Зокрема, він подякував реставраторам за збереження пам’яток мистецтва, а також за те, що вкладають частинку своєї душі у кожну роботу.

«Ми живемо у важкий для нашої країни час. Сьогодні українські військові вимушені боронити східні кордони держави від агресора і щоденно захищати нашу незалежність. Не менший прояв боротьби також демонструють й фахівці в галузі реставрації. Вам теж доводиться відстоювати та захищати майбутнє України – її мистецькі надбання та історію», - сказав Юрій Турянський.

Зазначимо, що недержавну нагороду «Архистратиг Михаїл» у 2013 році заснував народний художник України Мирослав Откович від імені Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Премія призначається за найбільші досягнення в галузі реставрації, вивчення та збереження духовно-мистецької спадщини українського народу.

DSC_2792 DSC_2833 DSC_2867_

Минулоріч бронзовими фігурами «Архистратига Михаїла», за рішенням Громадської Ради, відзначили трьох реставраторів Львівської філії ННДРЦУ: Мирославу Білецьку, Галину Осьмак і Тараса Отковича.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: