«Львівобленерго» та Львівська ОДА не працюють на випередження: із президії облради (відео)

Сьогодні, 15 грудня, у Львівській облраді відбулось розширене засідання президії облради, під час якого розглянуто питання «Щодо надзвичайної ситуації, що виникла у зв’язку із нерегульованим відімкненням електроенергії у Львівській області».

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Перед членами президії виступив в. о. заступника голови Львівської ОДА Сергій Росстальний, який наголосив, що перші розмови про затвердження графіків на Львівщині відбулись у ОДА у серпні одразу після Дня Незалежності, а також додав, що відключення світла можливе протягом року.

Водночас депутати розкритикували роботу обласної адміністрації у цьому напрямку, заявивши, що не було проведено жодної роботи на випередження такої ситуації.

Також депутати не почули чіткої відповіді і про те, що роботи підприємствам області із безперервним циклом роботи. Зокрема, як стало відомо, проблеми із обладнанням уже виникло на фабриці у Червонограді, а також на Львівському хліб-заводі.

Також депутати розкритикували роботу керівництва ПАТ «Львівобленерго», а голова облради Петро Колодій заявив, що підприємство займається шкідництвом і диверсійною роботою.

Депутати прийняли проект рішення президії облради, у якому зокрема зазначається, що на території області «хаотично і безсистемно, без будь-яких попереджень вимикають постачання електроенергії».

Депутати також створили комісію із відшкодування матеріальних збитків населенню та суб’єктам господарювання від неконтрольованого відключення електроенергії, а також зазначили про необхідність забезпечити невідкладне затвердження регульованих графіків відімкнень електроенергії у приватних помешканнях громах, лікарнях, школах та на підприємствах, які ведуть безперервне виробництво.

Депутати також мають намір провести аналіз виконання ПАТ «Львівобленерго» щорічних інвестиційних програм, а також системи дозволів на приєднання до електромереж, встановлення лімітів споживання енергії для населення та суб’єктів господарювання Львівської області.

Крім того, депутати хочуть звернутись до КМУ з пропозиції щодо максимального використання Львівського-Волинського вугільного басейну для безперебійної роботи електростанцій та постійно інформувати населення Львівської області про регульовані графіки аварійних відключень електроенергії

«Або «Львівобленерго» буде нормально працювати, або ми будемо ставити питання про націоналізацію цього підприємства», - заявив голова облради Петро Колодій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: