Львів отримав спеціалізовану техніку для механізованого збору листя та трави

У рамках проекту «Міська експериментальна програма виробництва пелет із зелених відходів у Львові», місто отримало спеціалізовану техніку, призначену для механізованого збору листя та трави. Ці «комунальні пилососи» (Laski VD 440) дозволяють збирати, навантажувати і ущільнювати садово-паркові відходи. Ціна однієї машини становить 4 100 євро. Загалом наше місто отримало 4 одиниці такої техніки, яка буде передана сьогодні о 12.00 год. ЛКП «Зелений Львів» (вул. Замарстинівська, 167А), повідомили у прес-службі ЛМР.

Ці машини мають низку переваг, зокрема прискорення процесу прибирання опалого листя та скошеної трави, подрібнення та триразове ущільнення цих відходів, отримання готового матеріалу для добрива. Закуплена ця техніка за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Польщі.

Крім того, до кінця 2014 року планується закупити машину для подрібнення деревини. ЇЇ вартість – 78 тис. грн.

«Реалізація цього проекту і отримання даної техніки зокрема дозволяє наблизитись до вирішення актуальних для Львова питань. А саме спрощення, завдяки механізації, процес збору листя та скошеної трави у зелених зонах, раціональне використання відходів деревини, а в кінцевому результаті – можливість отримати ресурс у вигляді альтернативного палива. Це лише перші кроки на шляху до використання зелених відходів в якості альтернативного палива, однак, за підтримки наших польських колег, місто зробило ці кроки, і я переконаний, що робота в цьому напрямку триватиме й надалі», - розповідає директор КП «Адміністративно-технічне управління» Тарас Вітик.

«На даному етапі використання цих «комунальних пилососів» дозволяє зменшити затрати праці під час прибирання зелених відходів, а також зменшити витрати на перевезення, завдяки їх подрібненню та ущільненню. В перспективі одержаний матеріал можна використовувати для отримання біопалива, однак, ця можливість потребує ще економічних розрахунків та додаткових досліджень», - говорить начальник відділу інноваційних програм, аналізу та прогнозування КП «Адміністративно-технічне управління» Василь Левчишин.

Зазначимо, що проект «Міська експериментальна програма виробництва пелет із зелених відходів у Львові» стартував 1 травня цього року. Його метою була підтримка ініційованого міською радою Львова процесу використання зелених відходів та відходів деревини, що походить із території міста. Проект був спрямований на реалізацію експериментальної програми виробництва пелет і вивчення їх властивостей, передбачав обмін знаннями між органами місцевого самоврядування на тему господарювання відходами та розвиток відповідних технічних засобів, якими розпоряджається Львівська міська рада. У рамках проекту відбулась низка заходів, зокрема: приїзд польських експертів до Львова, з метою аналізу нинішнього стану поводження із зеленими відходами; навчальна поїздка до Польщі, яка дозволила здійснити обмін знаннями, ознайомитись із новими технологіями та найкращими польськими практиками; здійснення експертної оцінки щодо можливості використання зелених відходів для виробництва пелет; а також підсумкова конференція у Львові, на якій були представлені матеріали та напрацювання, отримані за час реалізації цього проекту. Планується, що остаточні підсумки проекту будуть підведені у лютому 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: