НАТО готове до всебічної підтримки розвитку Збройних Сил України (фото)

Академію сухопутних військ відвідали експерти НАТО з питань розбудови, розвитку та удосконалення системи професійної військової освіти.

До складу багато чисельної іноземної військової делегації увійшли координатор Програми удосконалення військової освіти у штаб-квартирі НАТО Жан Д’андюран, напрямківець Програми удосконалення військової освіти на Україну Маріуш Соліс, представник Університету оборони Республіки Польща Магдалена Рахновська, радник НАТО  в Україні з питань військової освіти генерал-майор запасу Богуслав Пацек, 1-ий секретар оборонної секції Місії України при НАТО полковник Сергій Вербицький.

Також оцінити існуючу систему підготовки сержантського  та старшинського  складу для Збройних Сил України на прикладі Академії сухопутних військ  також прибули досвідченні військовослужбовці цієї ланки військового управління з провідних країн світу. Серед них, зокрема, головний уорент-офіцер Академії оборони Канади  старший прапорщик  Кріс Тібо, директор Школи підготовки сержантів Оссід ЗС Канади головний старшина першого класу Жан Деніс, головний старшина – радник Головнокомандувача НАТО з трансформації щодо підготовки сержантського складу головний старшина Джек Джонсон, начальник Школи підготовки сержантів ЗС Литви головний старшина Броніус Базалюкас, заступник начальника Академії сержантів СВ ЗС США з питань підготовки головний старшина Роберт Хіксон, радник Міністра оборони Чехії щодо підготовки сержантського складу головний старшина Людек Колєса та інші.

Метою візиту іноземних військових експертів до українського вишу є здійснення оцінки та аналізу існуючої системи підготовки сержантського  й старшинського складу Збройних Сил України.

Під час візиту  іноземних гостей до Академії сухопутних військ відбулась зустріч із керівництвом навчального закладу. Так, високоповажних експертів особисто привітав начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук, якій наголосив на великій ролі корпусу професійних сержантів і старшин на сучасному етапі розвитку Збройних Сил України.

Наша держава на сьогоднішній день перебуває у досить непростому становищі. Ми буквально перетнули межу, з якої починається відродження незалежної, суверенної, демократичної та європейської України, - підкреслив він. – Без перебільшення, вирішальну роль у цьому процесі відіграють саме Збройні Сили України, які за останні місяці перетворились в одну з найбоєздатніших та найдосвідченіших армій. Але попереду ще багато роботи щодо становлення Вітчизняного війська, адже перед тим, як наші військові отримують безцінний досвід на полі бою, зокрема в ході антитерористичної операції на сході країни, вони повинні набути ґрунтовних знаннь під час підготовки та здобуття відповідної військової освіти.

На переконання генерал-лейтенанта Павла Ткачука, важливим аспектом у формуванні сучасного боєздатного війська є саме високий рівень підготовки молодших командирів – перших помічників офіцерів, управлінців різних ланок. Досвід провідних армій світу, в перші чергу країн членів Північноатлантичного альянсу, у цьому форматі є дуже важливий.

В ході спільного брифінгу головний старшина Збройних Сил України – начальник Управління по роботі з сержантським складом Генерального штабу Збройних Сил України прапорщик Олександр Косинський ознайомив присутніх із структурою, системою професійної підготовки та особливостями проходження військової служби сержантським корпусом ЗС України.

Також члени іноземної військової делегації ознайомились із організаційно-штатною структурою, напрямками діяльності, роллю і місцем військового коледжу сержантського складу, що функціонує в складі Академії сухопутних військ. Із відповідною доповіддю виступив начальник коледжу полковник Ігор Мурашов.

- Нам дуже приємно, що Міністр оборони України іде нам на зустріч і готовий до подібних контактів, - наголосив під час невеликої прес-конференції радник НАТО в Україні генерал-майор запасу Богуслав Пацек. - Ми готові до конструктивного діалогу та до всебічної підтримки розвитку Збройних Сил України. Окремо хочу сказати, що весь прогресивний світ підтримує прагнення Українського народу до свободи та демократії.

Згодом експерти НАТО, що цього дня завітали до українського видового військового вишу, оглянули об’єкти навчально-матеріальної бази та соціально-побутової інфраструктури закладу. Зокрема, вони відвідали провідні кафедри, музей історії та сучасності  Академії, бібліотеку, навчально-тренувальний комплекс стрільби та водіння, а  також стрілецький тир.

Цього ж дня в рамках візиту до Академії сухопутних військ іноземні військові експерти також завітали до Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії, що розташований на Яворівщині Львівської області та вважається одним з найбільших та найсучасніших у Європі. Там іноземні військові фахівці ознайомились із елементами польової навчально-матеріальної бази вишу, зокрема оглянули комплекс водолазної підготовки, вогневе містечко, автодром й танкодром, на яких практично безупинно триває практичний вишкіл майбутніх офіцерів та інших військовослужбовців, що проходять різноманітного рівня фахову підготовку в Академії сухопутних військ.

За результатами роботи експертів НАТО в Академії сухопутних військ, інших підрозділах та установах Збройних Сил України будуть підготовлені відповідні рекомендацій щодо надання Північноатлантичним альянсом  допомоги з підготовки висококваліфікованих сержантів та старшин для Українського війська.

нато львів2 нато львів3 нато львів4 нато львів5 нато львів6 нато львів7 нато львів8 нато львів9 нато львів10

Майор Антон МИРОНОВИЧ,

Медіа-група Академії СВ

Фото підполковника Тараса Греня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: