Зимові свята у Львові «Різдво під спільним дахом» (оновлена програма)

Цього року новорічні та різдвяні святкування проводяться під назвою «Різдво під спільним дахом», що відображає прагнення мешканців усіх куточків Львова та України до єднання. Вже традиційно відкриття новорічної ялинки відбудеться 19 грудня перед Оперним театром, повідомили у прес-службі Львівської міської ради

З 19 грудня Парк культури запрошує провести активно та весело зиму на свіжому повітрі: покататися на санчатах, лижах, сноуборді, сноутюбах, пограти у сніжки, зліпити сніговика та поласувати смачненьким на ярмарку. Відкриється зимова локація 19 грудня і діятиме до кінця зими з 11 до 23 год.

Протягом усіх канікул працюють Дитячі клуби Львова. Підготуватися до свят, зробити новорічні декорації, ялинкові прикраси, листівки й ще чимало іншої святкової атрибутики пропонують гуртки маленьким львів’янам. Також дітвору запрошують разом провести свято Миколая й новорічні вечірки. Традиційно, Дитячі клуби Галицького району проводять школу іконопису Святого Миколая. А ще на дітей чекають цікаві розповіді, екскурсії та перегляди фільмів.

З 12 грудня до 19 січня у Львові на проспекті Свободи та на площі Ринок традиційно працюватимуть Львівські ярмарки.

Особливий подарунок мешканцям та гостям міста на Різдво готує театр «Воскресіння» – вистави до свята Миколая та незабутня театралізована вогняна інсталяція «Коли ангели спускаються з небес».

Починаючи з 19 і до 21 грудня у дворику Ратуші буде проходити вистава для дітей «У пошуках святого Миколая». Під час заходу маленькі львів’яни та їх батьки зможуть побачити звукові, вогняні, піротехнічні ефекти, акторів на ходулях, а також матимуть змогу долучитися до дійства.

22 грудня на площі Ринок встановлять Різдвяну шопку.

logo rizdvo

2 січня о 17.00 та о 19.30 год в Оперному театрі відбудеться грандіозний новорічний концерт. Незабутнім цей вечір зроблять пісні Оксани Мухи та «Піккардійської терції», а також віртуозна гра Олександра Божика. Для новорічного концерту організатори готують спеціальну програму, яка складається з добре знайомих та улюблених пісень і колядок, а також нових композицій.

3, 4 та з 7 до 11 січня театр «Воскресіння» покаже виставу «Коли ангели спускаються на землю», у якій будуть задіяні альпіністи, що виконуватимуть роль ангелів.

6 січня, напередодні Святвечора, на площі Яворського встановлять Дідуха.

13 січня о 17.30 та о 20.00 год у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться святковий концерт «Різдво в Опері» за участю Оксани Мухи, Заслуженого ансамблю танцю України «Юність» та оркестру Заслуженої хорової капели України «Трембіта». Для глядачів прозвучать нові унікальні твори у виконанні Оксани Мухи, а також традиційні різдвяні колядки.

А 19 січня о 17.00 та о 19.30 год гурт «Плач Єремії» відзначатиме 25 років творчої діяльності. Музиканти вирішили це робити саме у Львові, у місті, де все починалося. Тож 19 січня, коли пануватиме новорічно-різдвяний настрій та душевна атмосфера у вишуканому залі Львівської Опери прозвучать легендарні пісні «Плачу Єремії» за 25 років.

З 7 до 11 січня на площі Ринок відбудеться VIІІ Міське Свято Пампуха. Відвідувачі матимуть нагоду досхочу поласувати різдвяними пампушками, поколядувати, скуштувати та пізнати давні українські традиції. Традиційно на Святі кожен охочий зможе долучитись до різноманітних пампухових забав, серед яких: «Конкурс на найкращий вертеп», «Конкурс господинь», «Конкурс пампухоїдів» та «Конкурс чортів та ангелів», а також відправити ексклюзивну різдвяну art-листівку у будь-який куточок світу у рамках Різдвяної пошти «Зі Львова з любов'ю».

З 7 до 11 січня Музей народної архітектури та побуту представить свою програму святкувань «Різдво в Гаю». 7 січня вдруге відкриють свої двері садиби гаю, щоб відвідувачі свята побачили, як колись святкували Різдво в українському селі. Гості свята спільно з гуртом автентичної музики «Коралі» та вертепами колядуватимуть від хати до хати, щоб створити особливу родинну атмосферу.

RizdvoPrograma1 RizdvoPrograma2

У грудні-січні на площі Музейній влаштують «Різдвяний Гармидер». Коли всі навколо метушаться в приготуванні до зимових свят, так хочеться затишку: затишно обрати особливий дарунок особливій людині, зробити затишне фото, затишно випити чаю з ароматним печивом чи глінтвейну в компанії друзів. Захід відбудеться: 13-14, 18-19, 25-26, 30-31 грудня та 7-11, 13-14, 17-21 січня.

7 січня розпочнеться традиційний вже XVI Різдвяний фестиваль «Велика коляда». 8 січня центром міста пройде хода звіздарів. А з 14 і до 25 січня у храмах Львова проводитимуться виступи дитячих вертепів.

Свято Різдва цього року відбудеться не лише у центрі міста, зокрема новорічно-різдвяні заходи проведуть у Франківському, Личаківському, Сихівському районах на Левандівці, Рясному та у Винниках.

Площа поблизу бібліотеки для дітей №19, де діє Дитячий центр розвитку та дозвілля «Під спільним дахом» та Навчально-виховний комплекс «Школа ім. В. Симоненка», стане новим центром новорічних та різдвяних свят. Особливо цікавою площа буде для підприємців, які вже зараз можуть обрати одне з 12 дерев та креативно прикрасити й стилізувати його продукцією своєї фірми, тим самим отримати додаткову та безкоштовну промоцію своєї справи.

Окрім цього у приміщенні бібліотеки №19 проведуть соціальний ярмарок «Гармидер».

В районі школи №92 ГО «Спортивно туристичний клуб «Манівці» проведе снігові забави для дітей, розпалять ватру, а у вечері відбудеться концерт в актовому залі школи.

З 19 до 21 грудня та 15-16 січня у центрі творчості дітей та юнацтва Галичини пройде фестиваль «Різдвяні канікули».

У Винниках у храмі Св. Рівноапостольних Володимира та Ольги 14 січня відбудеться Фестиваль хорових колективів «Різдвяна зірка».

11 січня у Левандіському парку, що на вулиці Повітряній, народний дім Левандівка та культурно-мистецький центр «Супутник» організовують свою програму святкових заходів.

У кінотеатрі ім. О. Довженка 16 січня буде проведено фестиваль «Колядуємо разом» серед колективів позашкільних навчальних закладів Львова.

У програмі новорічних та різдвяних святкувань заплановано безліч цікавих заходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: