На Львівщині сироти отримали власний житловий будинок (фото)

До Дня святого Миколая четверо дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали в подарунок власний будинок, розташований у селі Лавриків Жовківського району. Житло для дітей було придбано за кошти обласного та районного бюджетів, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської обласної ради.

Привітати власників будинку приїхав особисто голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Розділити радість дітей приїхали також заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Володимир Харчук, голова Жовківської районної ради Тадей Швай, голова Жовківської районної державної адміністрації Богдан Юрдига та інші.

Зауважимо, що житло для дітей у селі Лавриків Жовківського району було придбано за кошти обласного (130 тис. грн) та районного (60 тис. грн) бюджетів в рамках реалізації Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Львівській області на 2013–2015 роки.

Діти-сироти1 Діти-сироти-2 Діти-сироти4

На сьогодні в будинку проживатимуть двоє із братів – Іван  та Володимир, які є повнолітніми (19 та 18 років відповідно). Водночас, їхні молодші сестра і брат – шістнадцятирічна Тетяна та чотирнадцятирічний Анатолій зможуть приїхати сюди на постійне проживання, коли досягнуть повноліття. Нині ж вони живуть у дитячому будинку «Пресвята родина», що на Тернопільщині.

Щодо сьогоднішньої зустрічі, то розпочалася вона в новій оселі традиційно – з церемонії посвяти приміщення. Після того дітей привітали місцевий священик та представники влади.

Зокрема, вітаючи нових власників будинку, Петро Колодій зазначив: «Сьогодні ми зібралися напередодні Дня Святого Миколая з дуже приємної нагоди – діти отримають документи на право власності на власне житло. Цьогорічний Миколай став добрим для цих дітей. Вони отримають своє житло. Хочу вас запевнити, що це новосілля у Львівській області не останнє».

Також Петро Колодій розповів, що Львівська обласна рада минулого року започаткувала Регіональну програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З обласного бюджету на реалізацію вказаної Програми у минулому році було виділено кошти в розмірі 700 тисяч гривень, за які придбали житло для 19 дітей-сиріт. «Цього року таких дітей буде більше», – резюмував голова Львівської обласної ради.

Не приховували своєї радості і діти. Особливо радісно зустріла звістку про власний будинок Тетянка. Дівчинка зазначила, що вона навіть і сподіватися не могла, що разом зі своїми братами буде жити у власній оселі. «Я сьогодні оглянула цей будинок. Він дуже великий і мені надзвичайно сподобався. Але найбільше мені тут сподобалася кухня, бо вона оздоблена в оригінальному українському стилі. Сподіваюся, що ще до досягнення 18-ти років, мене з молодшим братиком Анатолієм відпускатимуть сюди, щоби щоразу відчувати сімейний затишок у колі рідних мені людей», – сказала дівчинка.

Довідка.

З метою поступового розв’язання проблеми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із їх числа,  27.11.2014 року у с. Лавриків Жовківського району Львівської області придбано житловий будинок для 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 2 осіб із їх числа родини Липак. Будинок цегляний одноповерховий, загальною площею 67,6 кв. м., житловою – 35, 6 кв. м.  Куплений за кошти: 130 тис. грн. з обласного бюджету 60 тис грн. з районного бюджету. Загальна сума – 190 тис. грн.

Двоє осіб із числа дітей, позбавлених батьківського піклування, яким придбали цей будинок, влаштовані на повне державне забезпечення: один закінчив Новояворівський професійний ліцей у 2014 році, інший закінчує цей заклад у 2015 році. Двоє дітей влаштовані у прийомну сім'ю у Тернопільській області.

Після закінчення навчання та вибуття із прийомної сім'ї, діти вищезазначеної категорії не мали б можливості проживати за місцем своєї реєстрації, власного житла не мають. Будинок, у якому вони зареєстровані, знаходиться у непридатному для проживання стані (без вікон, без дверей).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: