Садовий тримає перевізників на короткому повідку трьох порушень (відео)

Директор ТзОВ «Успіх БМ» Юрій Мельник називає кабальними умови договору, який пасажирські перевізники змушені укладати з Львівською міською радою. Саме один з пунктів цього договору і став причиною того, що сьогодні, 18 грудня, водії підприємства-перевізника пригнали свої автобуси під поріг Ратуші.

За словами Юрія Мельника, львівська мерія переконує перевізників укладати угоду, залишаючи за собою право розривати її в односторонньому порядку, якщо водії підприємства тричі протягом року порушили правила дорожнього руху. Саме цим пунктом і скористалися у департаменті житлового господарства та інфраструктури, щоб розірвати договори з ТзОВ "Успіх БМ", яке здійснює перевезення на шести міських маршрутах: №№ 47а, 48, 49, 50, 51, 53.

«Після вчорашнього рішення суду сьогодні вранці ми могли не вийти на маршрути і спричинити транспортний колапс у місті. Це якась рейдерська схема захоплення маршруту. Мені відомо, що сьогодні вранці департаменту уже дали вказівку готувати тимчасові договори на ці маршрути з комунальним АТП-1», - сказав він.

Юрист ТзОВ «Успіх БМ» Ірина Супрун пояснила: «У 2012 році, після впровадження нової транспортної схеми, коли бракувало транспорту, міська рада уклала з ТзОВ «Успіх БМ» тимчасові договори на три місяці. Згодом після проведення конкурсу були укладені постійні договори на згадані вище  маршрути. Коли ж підприємство відмовилось «лягти» під комунальне АТП-1, місто не знайшло інших підстав розірвати договір, як через порушення правил дорожнього руху», - каже вона, пише Галінфо.

«Лягти» під АТП-1, за словами перевізника, означало віддати комунальникам свої автобуси на тих умовах, які їм вигідні.

Юрист зазначила, що запит на інформацію про порушення перевізниками правил дорожнього руху подала в ДАІ прокуратура. Після отримання такої інформації від прокуратури надійшло подання в департамент житлового господарства та інфраструктури на розірвання договорів з АТП-1, «Міра і Ко», «Фіакр», та ТзОВ «Успіх БМ» на підставі зафіксованих порушень.

Зі всіх перевізників, наголосила юрист, повідомлення про розірвання договору надійшло лише до них, що свідчить про вибірковість ставлення до тих перевізників, які не підконтрольні міському голові. Відтак, рік тому, у грудні 2013 року, підприємство подало позов до Галицького районного суду Львова про заборону розірвання договорів та вчинення якихось дій із вищезгаданими маршрутами. Учора, 17 грудня 2014 року надійшло повідомлення, що суд відхилив позов перевізника до департаменту. Підприємство подало апеляцію. Крім того, сьогодні, 18 грудня, водії, яких фактично, позбавляють роботи, на знак незгоди з діями мерії, пригнали автобуси під стіни Ратуші.

Як уже повідомляло Гал-інфо, під час сесії Львівської міської ради ухвалили рішення створити робочу групу, яка сьогодні ж напрацювала рішення, аби від завтра водії вийшли на маршрут на законних підставах. Сторони погодилися на компроміс: перевізники і мерія укладуть мирову угоду, перевізник визнає свої помилки, погодиться скоротити термін дії свого договору з кінця 2017 року до кінця 2016 року і не чинитиме перешкод у проведенні конкурсу на один зі своїх маршрутів, а саме 47а.

Юрій Мельник назвав рішення компромісним. Він також запевнив, що його підприємство, якому належить третина обсягів міських перевезень, і надалі готове возити пасажирів, щоб не допустити транспортного колапсу, але має намір робити це лише на законних підставах.

Він також додав: «Мені шкода, що для того, аби бути почутими, ми розмовляємо не за столом переговорів, а змушені проводити мітинги й демонстрації».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: