Ще двоє дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали до Дня святого Миколая подарунок – власний житловий будинок

Напередодні Дня святого Миколая двоє братів Денис та Михайло Луцики отримали в подарунок власний будинок у селі Вовче Турківського району. Житло для цих дітей придбали в рамках реалізації Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на 2013 - 2015 роки, повідомили у прес-службі ЛОР.

Передати символічний ключ від будинку та привітати його власників приїхав голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, який був ініціатором та розробником такої важливої та потрібної обласної програми.

На урочистій церемонії були присутні начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис, голова Турківської районної ради Василь Дребот, голова Турківської районної державної адміністрації Василь Гакавчин та сусіди – жителі села Вовче.

Зазначимо, що житло для дітей у селі Вовче Турківського району було придбано за кошти обласного (100 тис. грн) та районного (40 тис. грн) бюджетів. Окрім того, кошти також виділяються для придбання земельної ділянки площею 0,1543 га.

Звертаючись до нових власників будинку, Ярослав Качмарик сказав: «Хай цей переддень Свята Миколая вам запам’ятається назавжди. Віднині ці діти Денис та Михайло, які позбавлені батьківського піклування, матимуть власний будинок і будуть у ньому жити. Нехай їм Бог допоможе, щоб вони були щасливі. Я почуваю себе щасливим тут. Тут земля прекрасна і є майбутнє».

Радісно зустріли звістку про приємний подарунок брати Денис та Михайло, а також їхній опікун Уляна Климків, адже діти ніколи не мали власного житла. Нині вони проживають у приватному дитячому будинку «Нове життя» у селі Мельничне Турківського району, навчаються в 11-му класі Турківського НВК. Один із хлопців мріє вступити на юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, другий – у Львівський державний університет фізичної культури.

Завершилися урочистості посвяченням будинку. Після того дітей привітав місцевий священик, який побажав Денисові та Михайлу, щоб у їхній оселі завжди панували добро, мир і затишок.

Довідка

Регіональна програма забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, була прийнята Львівською обласною радою у 2013 році.

Минулого року на її реалізацію з обласного бюджету було виділено 700 тисяч гривень і придбано житло для 19 дітей-сиріт. Цього року – 800 тис. грн, за які буде забезпечено житлом 24 дитини-сироти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: