У Львові відкрили головну міську ялинку

Сьогодні, 19 грудня, о 17.00 годині на проспекті Свободи міський голова Львова Андрій Садовий та 15 дітей переселенців та дітей з соціально-незахищених категорій урочисто відкрили головну ялинку міста, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Під час підготовки до Нового року та Різдва було багато різних думок, але було розуміння того, що діти не завинили і вони мають мати дитинство, і воно повинне бути світлим і радісним, бо інакше будемо мати похмурих і сумних людей в майбутньому. А хтось має будувати цю країну і це мають бути радісні люди, люди зі світлими очами і з надією. Діти не повинні страждати, вони мають мати свято», - зазначила Ірина Магдиш, начальник управління культури.

Участь у відкритті ялинки взяли 15 дітей: 5 дітей зі Сходу України, 5 з АР Крим та 5 дітей львів’ян з соціально-незахищених категорій.

Після відкриття ялинки діти разом з батьками перейшли у дворик Ратуші на виставу «У пошуках святого Миколая» від театру «Воскресіння».

«Це діти, які приїхали сюди з батьками в силу обставин, які склались. Чи вони тут надовго, чи вони повернуться до своїх домівок - це залежить від ситуації в країні. Це для них перше Різдво у Львові, перший Миколай і нам було важливо втягнути їх в наші свята, в наше середовище і постарались це зробити дуже різними способами: починаючи від того, що запросили їх відкрити ялинки з міським головою, потім вони підуть на виставу від театру «Воскресіння» і на дуже багато заходів ми запрошували дітей та родини, які стали нашими новими сусідами», - додала Ірина Магдиш.

Довідка

Висота ялинки - 17 метрів. Дерево привезли в п’ятницю, 12 грудня, з Дрогобицького лісгоспу (Бориславське лісництво).

Вартість ялинки 4152 грн. Кошти були виділені з бюджету міста.

Ялинку прикрасили іграшками, які розмалювали учні львівських шкіл та художньої школи імені Олекси Новаківського, окрім цього використані дерев’яні іграшки, які традиційно виготовлені яворівськими майстрами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: