В «Art-e-fakt galereЯ» відкрили ляльково-живописну «Новорічну Феєрію» (фото)

Новорічно-різдвяна виставка, яка об’єднала унікальні експонати, триватиме місяць – до 18 січня

18 грудня «Школа мистецтв Оксани Бондарук» та «Art-e-fakt galereЯ» відкрили IV тематичну виставку Міжнародного фестивалю авторської ляльки «Лялькart» та VI виставку творчих робіт учнів «Школи мистецтв Оксани Бондарук»  - «Новорічна Феєрія 2014-2015». Святково-зимова експозиція триватиме рівно місяць – до 18 січня 2015 р. Оглянути її можна щодня – у Львівському культурно-мистецькому центрі «Art-e-fakt galereЯ» (вул. К. Левицького, 17). Вхід – безкоштовний.  

Про це Дивись.Інфо повідомила промо-менеджер Галина Гузьо.

«Новорічна Феєрія 2014-2015» охопить увесь казковий період Новорічно-Різдвяних свят – від Дня Святого Миколая і до Водохреща. Протягом місяця гостинний і творчий простір «Art-e-fakt galereЯ» відчинятиме свої двері для великих і малих поціновувачів авторської ляльки, образотворчого та декоративно прикладного мистецтва. Ляльки, які можна буде побачити на виставці «Новорічна Феєрія», створені руками дорослих майстринь, а авторами живописних картин є діти – вихованці «Школи Мистецтв Оксани Бондарук». Ця мистецька школа діє у Львові уже понад 16 років. Її учні є випускниками вищих творчих навчальних закладів, учасниками виставок, лауреатами фестивалів, дипломантами всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Їхні роботи отримували і отримують суспільне визнання.

Зимовий фестиваль авторської ляльки «Лялькart» об’єднав понад два десятки майстринь з різних куточків України – зі Львова, Києва, Харкова, Кривого Рогу, Дніпропетровська, Сум… Усі роботи - на зимову, святкову, новорічно-різдвяну тематику. Відтак цього разу на «Лялькar’t» можна побачити ангелят, ялиночки, найрізноманітніші ялинкові іграшки… Новинка лялькової експозиції - еко-ляльки, еко-композиції і еко-віночки: ці вироби виготовлені виключно із натуральних матеріалів - карпатських трав і рослин.

- Мені надзвичайно приємно, що всього лише за півроку, відколи існує фестиваль, майстри почали ближче товаришувати між собою, - розповідає автор та засновниця Міжнародного фестивалю авторської ляльки «Лялькar’t», господиня «Art-e-fakt galereЯ» Оксана Бондарук. - Адже однією з місій Культурно-мистецького центру «Art-e-fakt galereЯ» від початку було саме об’єднання творчих особистостей – для спілкування, обміну ідеями, народження нових спільних проектів… Я спостерігаю, як майстрині стають вільнішими та сміливішими у своїх роботах. Цього разу, переконана, вони знову здивують усіх нас! А для Львова кожна виставка в «Art-e-fakt galereЯ» - це яскрава соціально-культурна подія. І що важливо, вхід на всі заходи у галереї - безкоштовний.

- Примітно, що, попри чималу кількість альтернативних заходів по всій Україні, майстри та майстрині відправляють свої роботи саме до нас, - зауважує координатор фестивалю «Лялькar’t» Катерина Кирилова. – Це свідчить про довіру та зацікавленість. Ми продовжуємо добру традицію представлення кожного окремого автора як коштовного камінчика на нашій ялиночці талантів.  У соцмережах опублікуємо фото та розповідаємо творчі біографії кожного з лялькарів. Хочу звернути увагу на унікальну ялиночку Ольги Досенко. Це дебют і плід дворічної напруженої роботи. А подружжя майстрів Лазаренків із Сум (Dryad Style), відкриття нашого осіннього фестивалю, які створюють дерев'яних лялечок, цього разу потішили нас унікальними прикрасами з дерева, а також композицією-панно "Цінність початку Буття" – експонатом, гідним найкращих світових музеїв! До слова, враховуючи побажання відвідувачів виставки взяти щось із собою на згадку, ми надрукували серію листівок і календариків із зображеннями авторських виробів та щасливих побажань у Новому році!

Протягом місця - з 18 грудня 2014 р. по 18 січня 2015 р. - «Art-e-fakt galereЯ» пропонуватиме відвідувачам несподівані яскраві враження. Для дітей та дорослих уже традиційно для «Лялькar’t» відбуватимуться безкоштовні майстер-класи, майстер-шоу і відеолекції. «Art-e-fakt galereЯ» та «Школа Мистецтв Оксани Бондарук» об’єднають дитячі мистецьки студії Львова для того, щоб разом створити дітям неповторне свято, а художниці-лялькарки поділяться власним досвідом створення унікальних виробів. На відкриття у галерею завітає Святий Миколай, а до Католицького Різдва відкриється додаткова експозиція різдвяних віночків, у якій може взяти участь кожен охочий. Переможця визначить об’єднане журі «Art-e-fakt galereЯ» - після 10 січня 2015 р. Також на виставці «Новорічна Феєрія» можна буде придбати авторські ялинкові прикраси, які майстрині створили спеціально для цієї події, а ще - великі авторські коробки, розроблені лялькарями до кожної окремої серії новорічних іграшок.

afisha_18_12-18_01 IMG_6382 IMG_6386 IMG_6389 IMG_6392 IMG_6394 IMG_6400 IMG_6401 (1) IMG_6401 IMG_6414 IMG_6415 IMG_6421 Лялька-оберіг. Автори - подружжя Оксани і Сергія Лазаренко (Суми) лялькарт_ 209 лялькарт_ 237 лялькарт_ 245 лялькарт_ 249 лялькарт_ 283 Робота Ірини Поліщук (Кривий Ріг) Робота Олександри Лозинської-Ярошевич (Львів) Ялинка авторства Ольги Черних (Львів)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: