Європейський банк позичив Україні ще 600 мільйонів євро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив Україні 400 млн євро на підтримку малого і середнього бізнесу та 200 млн євро на відновлення Донбасу. Кредит надається на 10 років під 1,5% річних.

Про це сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час церемонії підписання відповідних угод з віце-президентом ЄІБ Ласло Баранья у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Для нас підписання цієї фінансової угоди є сигналом з боку Європейського Союзу про підтримку української економіки, так як Європейський інвестиційний банк є фінансовою інституцією. Я хочу підкреслити, саме української економіки, так як дві кредитні угоди, які ми підписали, спрямовані на розвиток економіки, а не на повернення старих боргів, які набрали попередні уряди», - зазначив Яценюк.

За його словами, кредит надано на 10 років, процентна ставка запозичення - 1,5% річних.

Позику обсягом 400 млн євро через українські банки направлять на кредитування економіки. Ще 200 млн євро спрямують на відновлення східних територій України.

«Європейський інвестиційний банк як банк Європейського Союзу сьогодні послав дуже потужний сигнал самим фактом підписання цих двох угод», - зазначив Баранья, додавши, що ці угоди мають важливе значення для відновлення регіонів на сході України та для відновлення інвестицій у приватний сектор.

Він зазначив, що банк і надалі має тверді наміри підтримувати Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: