Кириленко хоче призначити Антіна Мухарського своїм заступником

Новий міністр культури В’ячеслав Кириленко зізнався, що хотів би взяти собі у заступники скандального шоумена Антіна Мухарського через його "лагідну українізацію"

Про це міністр розповів Катерині Осадчій у "Світському житті".

Кандидатура Кириленка на посаду міністра культури викликала обурення у соцмережах.  Утім, сам міністр гадає, що може стати корисним на новій посаді.

"Я вважаю, що мої навички та досвід будуть корисними не тільки для мене самого. У в парламенті я опанував практично все, тепер нехай інші опановують. Багато підростаючого покоління до парламенту пройшло. Нехай беруть владу в свої руки", - зауважив Кириленко.

Кириленко вважає, що у парламенті йому вже нема що робити, а в уряді якраз є

На запитання, чи радився він з дружиною щодо посади, міністр сказав:

"Особливо я в неї не питав, але так натякнув. Кажу: "Якщо буде запрошення в уряд, то я, напевно, погоджуся". Вона запитала: "А що - є"? Кажу: "Ну, може таке трапитись". Решту вона довідалася з голосування парламенту, коли затверджувався уряд".

Крім того, новоспечений міністр здивував наміром зробити Антіна Мухарського своїм заступником.

"До дискусії я готовий. Згодний також з тим, що в кожній сфері не тільки менеджери повинні працювати, але й люди з творчого середовища. Із задоволенням запросив би на посаду заступника, наприклад, Ореста Лютого - Антіна Мухарського. Я вважаю, що його лагідна українізація, така сучасна, модерна - буде дуже до снаги міністерству", - заявив Кириленко.

На зауваження ведучої про радикальність поглядів Мухарського, В’ячеслав відповів:

"Я ж сказав, у нього є різні проекти, то я вважаю, що лагідна українізація - вона політкоректна. Я не знаю, як би він відповів на таке запрошення, але я планую зробити його офіційно".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: