Під Львовом збудували першу "самопомічну" дорогу

Мешканці великого села Солонка, що межує зі Львовом спорудили власним коштом першу «приватну» дорогу на Львівщині.

Про це пише кореспондент Укрінформу.

«Ми проклали через село власну дорогу. Її довжина - майже кілометр. Путівець йде центром села і з'єднує його із сусідніми Малечковичами», - розповів місцевий мешканець Олег Онисько.

За його словами, дорогу остаточно розбили вантажівки, котрі возили матеріали для спорудження злітної смуги нового аеропорту. Фірма-підрядник мала відновити асфальтове покриття після Євро-2012, проте «умила руки». А селяни змушені були ламати на знищеному путівці машини і ноги. Не могла допомогти їм і сільрада, оскільки дорога має статус обласної.

Тоді й виникла ініціатива взятися за справу власноруч.

Кошти на ремонт збирали протягом півтора року. Кожен із дворів здав у загальну скарбничку в межах 4 тисяч гривень. Таким чином і накопичилась сума в один мільйон 450 тисяч гривень.

За підрядника виступив один із мешканців вулиці, який займається приватним бізнесом. Його фірма виконала роботи за їх собівартістю, без націнок і «накруток». Інвестори здійснювали за будівництвом щоденний прискіпливий контроль, для якого їм було досить вийти за ворота своїх садиб - тому дорога вийшла добротною, що вже оцінили і автомобілісти, і пішоходи.

- Нас запитують, чи буде дорога платною? Відповідаємо - проїзд по нашій дорозі безкоштовний і доступний для всіх. Хотілось би лише, щоб учасники руху берегли її і поширили цей приклад: не чекали, склавши руки, поки їм підведуть під будинки асфальт, - сказав співрозмовник Укрінформу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: