"Блок Порошенка" і "Самопоміч" розкритикували проект бюджету-2015

Партії "Блок Петра Порошенка" і "Самопоміч" розкритикували урядовий проект бюджету на 2015 рік і пропонують його доопрацювати

Про це сьогодні було заявлено на засіданні Верховної Ради, передає кореспондент Еспресо.TV.

Зокрема, лідер БПП Юрій Луценко заявив, що в документі не були відображені пункти, про які раніше було домовлено з урядом.

"Зокрема, далі зберігається непідготовлена ідея про введення нульового  декларування  з внесенням  всіх нажити статків  на банківські рахунки. Це  непідготовлена ідея, яка раніше була знята урядом, але знову з`явилася у розданих матеріалах", - сказав Луценко.

Також, за його словами, в проекті бюджету не відображені потреби села, про які раніше домовлялися з Кабміном.

Крім того, Луценко обурився тим, що документ передбачає "неприпустиме ноу-хау" про те, що Кабмін  не має обмежень у зовнішніх запозиченнях,  а також "аморальне рішення про відмову індексування мінімальних пенсій".

У зв’язку з цим лідер БПП запропонував протягом сьогоднішнього дня доопрацювати проект бюджету, а потім виносити його на розгляд Ради.

"Приймати бюджет без прийняття змін до бюджетного та податкового кодексів безглуздо. 46 законів, які передують прийняттю бюджету, є список цих законів, але їх ще немає. Тому я сьогодні не прогнозую рішень про прийняття кодексів, я думаю, що сьогодні нам представлять бюджет. Наша фракція і коаліція в цілому візьме тайм-аут до завтра, щоб визначитися з підтримкою або не підтримкою двох кодексів та 46 законів", - сказав Луценко.

Цю позицію підтримала також  фракція "Самопоміч".

"Ми сьогодні не голосуємо ні за один закон, ні за бюджет. Попередній аналіз свідчить, що Кабмін не почув наших спільних домовленостей. Ми пропонуємо, щоб сьогодні документи податкового Кодексу потрапили у фракції і комітети, що розглядалися, ми визначимо, коли ми їх розглянемо у сесійній залі, і після цього ми визначимо, коли ми будемо розглядати бюджет, це буде в суботу, або в неділю, не має принципового значення", - сказав голова фракції Олег Березюк.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін вніс на розгляд Верховної Ради проект бюджету на 2015 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: