Представники СБУ Львівщини передати книги у бібліотеку (фото)

Представники Управління Служби безпеки України у Львівській області передали Обласній універсальній науковій бібліотеці низку книг, серед яких і видання «Геноцид 1932-1933 років в Україні за матеріалами кримінальної справи  № 475». У презентованому виданні подано документи та матеріали, що свідчать про жахливу трагедію українського народу в XX ст. – Голодомор-геноцид 1932-1933 р.р, повідомила Дивись. Інфо прес-служба УСБУ у Львівській області

В основі збірника – матеріали кримінальної справи № 475 (судовий  № 1-33/2010), які зберігаються в поточному архіві Апеляційного суду м. Києва й налічують 331 том. Книга містить документи про відкриття справи, свідчення очевидців, результати судової історично-правової та науково-демографічної експертиз, висновок про психічний стан людей, спричинений тривалим голодуванням, кореспонденцію іноземних дипломатів з Харкова, фотоматеріали 1932-1933 рр., постанову Апеляційного суду м. Києва з мотивувальною частиною про визнання Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українців. До збірника також увійшли тексти офіційних перекладів міжнародно-правових актів про злочини проти людства, відповідні законодавчі акти України та деякі інші матеріали.

Друковані видання, підготовлені за архівними матеріалами – є важливим документальним джерелом для наукових досліджень, навчального процесу, патріотичного виховання і сприятимуть консолідації суспільства на засадах історичної правди.

СБУ2

У ході зустрічі директор бібліотеки,  Сварник Іван Іванович, висловив вдячність Службі безпеки України за розширення літературного фонду їх бібліотеки, що дасть можливість досліджувати цю тему та надавати консультативну допомогу у вивченні матеріалів, пов’язаних з трагічними часами голодоморів  на Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: