Рада відмовилася розширювати повноваження РНБО

Сьогодні, 23 грудня, Верховна Рада України не ухвалила у другому читанні президентський законопроект, який передбачає значне розширення повноважень Ради нацбезпеки і оборони

За відповідний законопроект 1343  проголосували 223 народних депутати, передає кореспондент Еспресо.TV.

Зокрема, документ підтримали "Блок Петра Порошенка" - 116, "Народний  фронт" - 178, "Воля народу" - 11, група "Економічний розвиток" - 13 нардепів.

При цьому "Самопоміч", "Батьківщина", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Опозиційний блок" взагалі  не голосували.

Зокрема, законопроект передбачає внесення змін до Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України", якими пропонується чітко визначити порядок роботи РНБО, уточнити та привести у відповідність із Конституцією компетенцію органу і повноваження секретаря РНБО.

Крім того, законопроект передбачає, що членами РНБО, крім прем'єр-міністра України, міністра оборони України, голови СБУ, міністра внутрішніх справ України, міністра закордонних справ України, керівників інших центральних органів виконавчої влади, можуть бути також інші особи, визначені президентом України.

Також документ уточнює правову основу діяльності апарату РНБОУ, вимоги щодо виконання рішень РНБО.

"Запропоновані проектом Закону зміни спрямовані на усунення неузгодженостей між Законом України "Про Раду національної безпеки і оборони України" та Конституцією України, а також вдосконалення законодавчих засад виконання РНБОУ своїх конституційних повноважень", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, на минулому тижні Верховна Рада в першому читанні ухвалила президентський законопроект про внесення змін до закону про РНБО, який суттєво розширює повноваження РНБО та його секретаря.

16  грудня Порошенко призначив Турчинова секретарем РНБО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: