У Дрогобичі почали надавати електронні послуги

Через портал „Галерея послуг Львівської області”, який презентували 20 листопада у Львівській обласній раді, Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) виконавчого комітету Дрогобицької міської ради вперше у нашій області почав надавати жителям п’ять електронних послуг через портал “Галерея послуг Львівської області”, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі облради.

Нагадаємо, що цей портал створений у рамках спільного проекту Фонду „Східна Європа", Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації «Партнерство для прозорості влади». Цей проект, що впроваджується у Львівській області упродовж 2013-2014 років, реалізовується за підтримки Посольства Фінляндії в Україні.

Відтепер за допомогою ЦНАП виконавчого комітету Дрогобицької міської ради жителям м. Дрогобича надають такі послуги: видачу витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки; висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на діючий об‘єкт; надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (за даними 6-зем); присвоєння поштової адреси будівлям і спорудам; реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки

Послуги отримують через електронний кабінет на порталі “Галерея послуг Львівської області” після внесення паспортних даних для ідентифікації особи. Оформляється поетапно, про що є інструкція на етапах її оформлення.

Розроблено відповідний порядок оформлення послуги.

Після відпрацювання на базі пілотного (Дрогобицького) ЦНАП  надання електронних послуг буде поширено на інші ЦНАПи Львівської області.

Довідка

За  результатами реалізації у Львівській області спільний проект Фонду „Східна Європа", Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації «Партнерство для прозорості влади» у восьми центрах надання адміністративних послуг міст Дрогобич та Новий Розділ, а також Буського, Кам'янка-Бузького, Золочівського, Перемишлянського, Старосамбірського та Яворівського районів впроваджено електронну систему взаємодії органів влади «Галерея послуг Львівської області» (http://e-services.loda.gov.ua/).

Автоматизована система на базі хмарних веб-технологій дає можливість отримати необхідну інформацію, фахові консультації та більше 70 адмінпослуг. В основному, це – послуги органів містобудування і архітектури, соціального захисту населення та Держземагентства. До переліку послуг партнери проекту внесли ті послуги, які користуються найбільшим попитом у населення. Зокрема, тепер серед послуг, які можна отримати, такі: видача витягу з документації із землеустрою про нормативну грошову оцінку земельної ділянки; надання довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями; декларація відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки; висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи на діючий об‘єкт та інші.
Електронну систему надання адміністративних послуг «Галерея послуг Львівської області» надалі буде поширено ще у 20 адміністративних центрах Львівщини. Завдяки цьому послуги від влади тепер можна буде отримати швидше та ефективніше.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: