У Львові відбудеться відкриття мистецького проекту

23 грудня о 17.00 год. у приміщенні Галереї сучасного мистецтва Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2а) відбудеться відкриття мистецького проекту «Іспит витривалості праведного Йова. Порох золота», повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Куратором зазначеного мистецького проекту є лауреат Національної премії України імені Т.Шевченка, народний художник України Любомир Медвідь.

Ціль проекту – створення сучасного за формою якісного мистецького продукту, метою якого є мистецька рефлексія на події в Україні.

На долю біблійного Йова, вельми успішного праведного чоловіка, сатанинська підступність накликала страшне випробування: Йов втрачає весь життєвий набуток і попадає в жахливу недугу. Чи зламається Йов?

Подібно як праведний Йов, що з гідністю і честю витримав навалу різних жахливих випробувань, так і Україна в ім’я свого майбутнього піднесення і воскресіння зобов’язана успішно подолати усі підступні виклики епохи, що зловісно оточили державу на шляху її історичного розвитку.

Проект задуманий як відповідна сучасним вимогам ідеологічна-мистецька акція протиставлена інвазії як зовнішніх, так і внутрішніх агітаційних тисків, міфологем, агресивно налаштованих супроти української державності.

Сучасна українська реальність буде представлена широко-узагальненим образним ладом, монументальним за своєю суттю і відповідним задуму (ідеї) за своєю формо пластикою.

Учасники проекту – молоді митці: Михайло Барабаш, Тереза Барабаш, Арсен Береза, Андрій Гелитович, Марина Ігнатьєва, Сергій Радкевич, Василь Савченко, Ярина Шумська.

Виставка триватиме:

23 грудня 2014 – 21 січня 2015

Щодня з 11:00 до 19:00

Проект організовано Громадською організацією «Мистецьке об’єднання «НУРТ» за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації у рамках проведеного конкурсу з визначення культурно-мистецьких програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надано фінансову підтримку у 2014 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: