Як український Донбас бачить своє майбутнє у Львові

Вимушені переселенці зі східних областей України заснували громадську організацію «Схід і Захід разом». Сьогодні у Львівській міській раді члени організації презентували концепцію діяльності новоствореної спілки, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Метою створення громадської організації «Схід і Захід разом» стало бажання об’єднати мешканців Донецької і Луганської областей, які обрали новим місцем проживання Львів та область. Одне з наших завдань – згуртувати патріотів задля вирішення проблем, спільних для всіх вимушених переселенців: житло, працевлаштування, питання соціального захисту та дотримання прав людини. Одним із напрямків стане гуманітарна місія. Ми плануємо надавати допомогу як своїм землякам, так і дбати про львів’ян, які знаходяться у скруті. Адже всі ми – українці і не повинні ділити один одного на «східняків» або «западенців». Багаторічне створення штучних міфів уже накоїло багато зла, призвело до війни на Сході. Настав час покласти цьому край», - зазначила координатор ГО «Схід і Захід разом» Надія Нещаденко.

Організація має на меті здійснення активної громадської діяльності та роботи над подоланням стереотипів щодо Донбасу та мешканців регіону.

«Об’єднання «Схід і Захід разом» створене не для того, щоб ходити інстанціями і вимагати якісь пільги. Свою місію наша команда однодумців бачить в іншому. Ми б хотіли відкрити для львів’ян український Донбас, подолати хибну уяву про регіон. Для нас дуже важливо інтегруватись у львівську громаду, стати її частиною у всіх сенсах, приносити реальну користь суспільству. Ми плануємо впроваджувати проекти із започаткування підприємництва, створювати нові робочі місця та вкладати свій внесок в економічне піднесення Львова, його сталий розвиток і збереження унікальної спадщини. Особливу увагу приділятимемо культурній сфері – вже маємо ідеї щодо проведення тематичних виставок, культурно-просвітницьких заходів, форумів, фестивалів. Ми кажемо рішуче «ні» самоізоляції, в якій перебував Донбас. Ми відкриті та з щирим серцем і добрими намірами заявляємо про початок активної діяльності громадської організації «Схід і Захід разом», - підкреслила Надія Нещаденко.

До участі в громадській організації «Схід і Захід разом» запрошуються вимушено переміщені особи з Донецької і Луганської областей, які наразі мешкають у Львові та Львівській області, а також львів’яни, які підтримують ідею єдності мешканців українських регіонів, незалежно від місця їх народження.

Контактна інформація: Наталія Казьоннова, прес-секретар, координатор із питань комунікацій зі ЗМІ, тел. 096 306 26 22, 063 590 28 07, e-mail: [email protected], https://www.facebook.com/groups/468986653239478.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: