На Львівщині автоматизація процесів дозволяє реєструвати земельну ділянку у кадастровій системі за лічені хвилини

На Львівщині завдяки автоматизації процесів реєстрація земельної ділянки у Національній кадастровій системі триває лічені хвилини. Про це повідомляє головне управління Держземагентства у Львівській області.

«Сьогодні автоматизація процесів у кілька разів скоротила час реєстрації земельних наділів. Якщо подані документи у порядку, належним чином оформлені, то реєстрація однієї ділянки у Національній кадастровій системі триває лічені хвилини. Хоча не так давно, у 2012 році, траплялися випадки, коли реєстрація земельних ділянок тривала місяцями. Тепер із цим ганебним явищем покінчено», – наголошує землевпорядна служба області.

Від початку 2014 року фахівці територіальних органів земельних ресурсів Львівщини зареєстрували у Національній кадастровій системі 59708 земельних ділянок і надали 25666 витягів із Державного земельного кадастру.

Загалом за цей період кадастрові реєстратори області внесли до системи 89009 заяв: 60511 – щодо реєстрації земельних ділянок та 25669 – стосовно надання витягів із кадастру.

Як відомо, Національна кадастрова система має стати основою для Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД). Вітчизняні спеціалісти розробили структуру таких даних із урахуванням вимог відповідної директиви Європейського Парламенту та Ради Європи (INSPIRE) щодо запровадження міжнародних стандартів та адаптованих на їх основі національних стандартів.

Передбачається, що запровадження НІГД в Україні вплине на прийняття ефективних управлінських рішень, скоротить витрати бюджетів усіх рівнів, забезпечить прозорість у діяльності органів влади та залучення інвестицій, створить можливість моделювання надзвичайних ситуацій та шляхів їх ліквідації, забезпечить усі види аналізу для обґрунтування економічного розвитку України.

Зараз НІГД є системою інтеграції геопросторових даних, які створюються різними органами державної влади та місцевого самоврядування, зацікавленими організаціями і фізичними особами на єдиній геодезичній та картографічній основі за єдиними стандартами і технічними регламентами у рамках рекомендацій INSPIRE.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: