На ТРК «Львів» телевізійники обговорили технічні питання переходу на цифрове мовлення

На ТРК «Львів» представники телекомпаній обговорили шляхи вирішення проблем переходу на цифрове мовлення.

В межах угоди «Женева-2006», з 16 червня 2015 року в прикордонних областях України в межах переходу на цифрове мовлення починається процес відключення аналогового телебачення. Першими областями, які приєднаються до цього процесу визначені Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська та Львівська.

Зараз в країні є технічні проблеми щодо переходу. Програми цифрового мовлення може транслювати єдиний  наразі ліцензований провайдер ТОВ «Зеонбуд», який технічно не готовий забезпечити трансляцію програм на всю необхідну територію. До того ж, обладнання для прийому цифрового сигналу глядачами є досить коштовним, і не всі громадяни зможуть його придбати. Тож, в разі відключення каналового мовлення, близько 75% глядачів взагалі не зможуть приймати телесигнали.

Шляхи вирішення проблем переходу на цифрове мовлення обговорили сьогодні на нараді у приміщенні Львівського обласного телебачення працівники  телекомпаній Львівщини з представником у Львівській області Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Петром Цеголком, директором Львівської філії Концерну РРТ Юрієм Пінкевичем та директором департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Олегом Лазаром.

В результаті було вирішено:

  • відтермінувати відключення аналогового мовлення до вирішення технічних завдань,
  • створити об’єднання місцевих мовників на одному каналі,
  • сприяти в отриманні ліцензії на надання послуг цифрового мовлення концерну РРТ, щоб розширити зону покриття хоча б до 90% та уникнути монополії «Зеонбуду»,
  • добиватись здешевлення і більшої доступності для громадян послуг та апаратури для прийому програм цифрового мовлення,

Прес-служба ТРК «Львів»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: