Садовий подякував військовим

Львівські підприємства розробляють блокпости для бійців батальйонів, роботи, які перевозять поранених, бронетранспортери. Про львівську продукцію, яка так необхідна сьогодні військовим, на зустрічі з громадою міста розповів міський голова Львова Андрій Садовий. Також мер нагадав про роботу Інформаційно-практичного центру безпеки міста, де тисячі львів’ян пройшли військовий вишкіл і навчання з надання першої медичної допомоги, повідомили у прес-службі ЛМР.

«У Львові почали виготовляти блокпости, так звані, габіони. Частину закупило місто для наших хлопців на Сході, частину закупляла Церква, просто небайдужі львів’яни. Почали виготовляти роботи, які перевозять поранених. Це все наша львівська продукція, це все викликає захоплення. Чи бронетранспортер «Дозор», який зараз є в роботі нашого бронетанкового заводу.

У місті працював Інформаційно-практичний центр безпеки міста. Тисячі львів’ян пройшли вишкіл, дякуючи Академії сухопутних військ, де проходили теоретичні навчання, і Яворівському полігону, де люди відпрацьовували вміння стріляти. Також декілька тисяч львів’ян пройшли вишкіл з надання першої медичної допомоги. Це надзвичайно важливо. Я сьогодні дякую всім військовим і всім медикам, які дуже якісно виконували свою працю», - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Довідка

З 12 вересня 2014 року у Львові діяв Інформаційно-практичний центр безпеки міста. Центр був розташований у спеціальному наметі на пл. Ринок (перед входом у Ратушу). Працював щодня з 10.00 до 20.30 год. У Центрі для усіх охочих надавались консультації інформаційного характеру, проводились навчання, майстер-класи та практичні заняття з чотирьох основних напрямків – екстрена медицина, основи самозахисту, основи військової справи та цивільна оборона. Також у Центрі здійснювався запис та реєстрація усіх охочих пройти військовий вишкіл.

За період з 12 вересня до 6 листопада 2014 року 1590 людей отримали інформаційні консультації в наметі, тобто, пройшли різноманітні навчання. Військову підготовку при Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли 904 людини. Середній вік людей, які пройшли навчання – 32 роки. Тисячі людей просто заходили і отримували інформаційні буклети з корисною інформацією про безпеку в місті.

В Інформаційно-практичному центрі безпеки міста навчання проводились і для дітей. Зокрема, 440 дітей відвідали Центр і отримали знання з основ домедичної підготовки і основ безпеки життєдіяльності. У наметі фахівці Центру медицини катастроф, Мальтійської служби та Червоного хреста провели ряд практичних занять з надання першої невідкладної медичної допомоги. За час роботи Центру ці заняття пройшло понад 300 учнів (дівчат) 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема СЗШ №№ 3, 9, 10, 6, 41, 62, 70, ССЗШ № 8, 37, 52, НВК «Гроно», школи-інтернату № 2.

Близько ста учнів (хлопців) СЗШ № 62 та ССЗШ № 8 відвідали заняття з цивільної оборони, які проводили фахівці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Також на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності було організовано ряд практичних занять (в ігровій формі) для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Львова з питань основ безпеки життєдіяльності. Такі заняття відвідало понад 50 учнів СЗШ № 87 та НВК «Провесінь».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: