У ДАІ закликали пішоходів вночі носити одяг зі світловідбиваючими елементами

Державтоінспекція нагадує пішоходам: на дорозі слід бути особливо уважними та обережними, сумлінно дотримуватися Правил дорожнього руху, адже один необачний крок може стати причиною справжньої біди.

За статисткою, найчастіше ДТП із вини пішоходів трапляються через перехід вулиці у невстановленому місці, а також неочікуваний вихід на дорогу. Такі порушення є особливо небезпечними взимку, коли гальмівний шлях автомобіля збільшується у рази, тож водій просто не встигне вчасно зупинити авто!

Відповідно до Правил дорожнього руху, пішоходам заборонено раптово виходити чи вибігати на дорогу, навіть на пішохідний перехід. Спочатку потрібно обов’язково переконатися, що немає небезпеки!

Не можна переходити вулицю поза «зеброю», якщо є розділювальна смуга або ж дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках. Також заборонено переходити дорогу в місцях, де встановлено огородження.

У темну пору доби та за умов недостатньої видимості пішоходам слід неодмінно використовувати на верхньому одязі світлоповертаючі елементи, аби водіїв могли вчасно побачити їх на дорозі.

Особливої уваги потребують і маленькі пішоходи. Малюки дошкільного віку ще не здатні оцінити всі ті небезпеки, що можуть спіткати їх на вулиці. За такими малятами потрібно постійно та пильно наглядати. Самостійно виходити на дорогу дошкільнятам заборонено, вони повинні переходити вулицю лише разом із дорослими, міцно тримаючи їх за руку.

Прес-служба управління ДАІ у Львівській області

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: