Лещенко погрожує новим Майданом

Законопроект про повноваження секретаря РНБО в Верховній Раді приймали з порушенням регламенту та під тиском секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Про це заявив журналістам в Раді депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо із Києва.

"Позавчора (23 грудня) Верховна Рада провалила цей закон. Після цього було голосування про повторне в другому читанні. З того моменту почалося повторне друге читання, що означає, що всі 400 депутатів мали право протягом 10 днів подавати поправки до цього законопроекту. Ми представили поправки вчора, о 14:47 у Верховній Раді ", - пояснив він.

Після цього не голосувати поправку в сесійній залі не можна було, підкреслив Лещенко.

"Ми сьогодні приходимо до Верховної Ради, ми не голосуємо за те, щоб повернутися до цього питання. Як це питання з'являється на порядку денному? - Незрозуміло. Пашинський зачитує якийсь законопроект -" з голосу ", ні у кого на руках не було жодного листа! .. Навіть ті, хто вслухався, - не могли зрозуміти, про що йдеться, бо не було порівняльної таблиці ", - обурився депутат.

"Він був зобов'язаний поставити за наполяганням автора поправки цю поправку, тому що це було передбачено регламентом. Замість того вони голосують за основу і в цілому. І все - рішення прийнято", - говорить Лещенко.

За його словами, на депутатів тиснуть соратники прем'єра Арсенія Яценюка.

"Турчинов шантажує всю Верховну Раду ... Тим, що він не буде працювати, тим, що" Народний Фронт "кудись вийде", - сказав Лещенко.

"Нагнули всіх через коліно - і прийняли рішення, що суперечить Конституції та законам, не по одному, а по багатьом пунктам - і регламенту, і Конституції. Це просто не налазить на голову", - додав він.

За словами депутата БПП, представники "Самопомочі" теж підписувалися за поправки.

"Ми будемо працювати принципово. Але я думаю, що ця Верховна Рада не досидить до кінця своїх повноважень. Те, що вони роблять, - це повернення до традицій Віктора Федоровича Януковича, і комусь доведеться тікати з країни", - заявив Лещенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: