Генштаб: Мобілізація буде по всій Україні

Мобілізація в Україні має відбутися не пізніше кінця січня, конкретні терміни її проведення визначить Верховна Рада, зазначають в Генштабі ЗСУ.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Володимир Талалай.

"Терміни проведення мобілізації визначаються за поданням президента і затверджуються Верховною Радою. Тому конкретні терміни будуть визначені тільки тоді, коли Верховна Рада проголосує відповідний закон", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, чи почнеться мобілізація орієнтовно з початку січня, перший заступник начальника управління сказав:

"Враховуючи термін проведення мобілізації в цьому році, для забезпечення послідовної заміни військовослужбовців у військових частинах... нам необхідно провести мобілізацію орієнтовно не пізніше кінця січня".

Що стосується кількості українців, яких буде призвано за черговою мобілізацією, то, за словами Талалая, ця цифра повинна відповідати обсягам, які забезпечують бойову готовність військових частин".

При цьому він додав, що ця інформація не підлягає оприлюдненню.

Також перший заступник начальника управління наголосив, що мобілізація буде по всій Україні, за винятком тих територій Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем бойовиків.

"На всіх інших територіях відповідно до визначених завдань буде триватиме призов... Визначено завдання, щоб не було навантаження на якісь конкретні області", - зазначив він.

Минулої суботи РНБО України ухвалив рішення, що в 2015 році буде три хвилі мобілізації - у січні, квітні і червні.

"Перша хвиля мобілізації планується з 20 січня тривалістю 90 днів. Наступна хвиля - орієнтовно з квітня, буде тривалістю 60 днів. І з червня третя хвиля - також тривалістю 60 днів", - заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Під час цих трьох хвиль мобілізації планують забезпечити необхідною кількістю особового складу Збройні сили, Нацгвардію, прикордонну службу.

Речник Міністерства оборони Вікторія Кушнір зазначала, що нова хвиля мобілізації в Україні розпочнеться 20 січня 2015 року, планується призвати на службу приблизно 50 тис. осіб.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: