У Львові відновили пам'ятники російським воїнам (фото)

У Львові в рамках міжнародного проекту "Пам'ять Вітчизни" реконструйовано два пам'ятники Меморіального комплексу "Пагорб Слави". Про це повідомили в Російському військово-історичному товаристві (РВІО).

У ході робіт були відновлені елементи декору на пам'ятнику воїнам, полеглим у роки Першої світової війни, і на братській могилі танкістів, де поховані останки героя Великої Вітчизняної війни Олександра Марченка. Реконструкцію здійснив Фонд Анатолія Лісіцина спільно з РВІО.

"Відновлені пам'ятники - стела, встановлена в пам'ять про воїнів, полеглих у боях Першої світової війни, і пам'ятник на братській могилі радянських воїнів, у якій похований танкіст Олександр Марченко, який підняв Червоний прапор над будівлею львівської ратуші і поліг смертю хоробрих 23 липня 1944 р. Ім'я Олександра Марченка першим було внесено у список Почесних громадян Львова. Рідна племінниця Олександра Марченка, Віра Ільясевіч із вдячністю зустріла пропозицію відновити пам'ятник", - сказано в повідомленні.

Меморіал прийшов у незадовільний стан у результаті актів вандалізму різних років: з них були зірвані і безповоротно втрачені бронзові елементи декору, картуш з меморіальним написом на могилі воїнів-визволителів.

"Те, що здійснений на Пагорбі Слави у Львові благодійний проект у такий непростий період зустрів розуміння та сприяння як в офіційних структурах, так і з боку простих людей у Росії і в Україні, показує, що співпраця в цьому напрямку можлива, якщо сторонами рухають гуманітарні мотиви", - зазначив Анатолій Лісіцин, голова опікунської ради Фонду.

"Пагорб Слави" - один з головних військових некрополів Великої Вітчизняної війни не тільки в Україні, а й у Східній Європі. З розташованими на його території пам'ятниками меморіальний комплекс знаходиться в загальнонаціональному списку об'єктів історико-культурного значення України і в даний час є частиною унікального музею-заповідника "Личаківський цвинтар".

92716_original_660x370

Джерело: РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: