На росіян за кордоном тепер дивитимуться, як на джерело військової загрози, - Нємцов

У новій Воєнній доктрині Російської Федерації є стаття, що дозволяє країні напасти на будь-яку державу, де живуть росіяни. Так документ прокоментував російський опозиціонер Боріс Нємцов.

Зокрема йдеться про 22 статтю доктрини: «Застосування Збройних Сил, інших військ і органів, їх основні завдання в мирний час, в період безпосередньої загрози агресії і у воєнний час. 22. Російська Федерація вважає правомірним застосування Збройних Сил, інших військ і органів для відбиття агресії проти неї та (або) її союзників, підтримки (відновлення) миру за рішенням Ради Безпеки ООН, інших структур колективної безпеки, а також для забезпечення захисту своїх громадян, які перебувають за межами Російської Федерації, відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права та міжнародних договорів Російської Федерації».

«Нового в цьому нічого немає…Але тепер для російських громадян, які живуть за кордоном, Путін створив величезні проблеми. На них будуть дивитися як на джерело постійної військової загрози. Навряд чи наші співвітчизники будуть цьому раді», – написав Нємцов.

Нову редакцію «Воєнної доктрини» російський президент підписав вчора, 26 грудня. Як повідомила прес-служба Кремся, зміни «в першу чергу стосуються появи нових загроз РФ, які виявилися в ситуації в Україні і навколо неї, а також у подіях на півночі Африки, в Сирії, Іраку і в Афганістані».

Громадське телебачення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: