Нові повноваження РНБО оскаржать у суді, Гройсман йде шляхом Рибака - Лещенко

Закон про розширення повноважень РНБО, ухвалений 25 грудня, буде оскаржено у суді.

Про це заявив нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко.

"Те, що відбулося у Верховній Раді (25 грудня), є неприхованим порушенням Конституції та прикладом переламування парламенту через коліно. ... Верховна Рада повторює помилки 16 січня 2014 року. Голосування за закон про РНБО фактично створює нову гібридну гілку влади та наділяє Турчинова повноваженнями віце-президента, що відбувається всупереч Конституції, регламенту та здоровому глузду", - зазначив він.

"Говорив з багатьма депутатами щодо оскарження закону Пашинського-Турчинова про нові повноваження РНБО. Будемо подавати позов. Спочатку до адміністративного суду", - зазначив Лещенко.

За його словами, якщо закон все ж буде  підписано президентом, "будемо шукати 45 подписів депутатів для звернення до Конституційного суду".

Окрім того він повідомив, що спікер ВР Володимир Гройсман "у порушення регламенту без дотримання дводенного терміну направив закон на підпис президенту".

"Вирішив нагадати Гройсману, що він упевнено йде дорогою Рибака. … Той же міністр юстиції Павло Петренко менше ніж рік тому звинувачував Рибака за аналогічних обставин при голосуванні за "диктаторські закони" (16 січня)", - зауважив Лещенко.

Відтак на ім'я президента Порошенко направлено звернення з вимогою накласти вето на закон про нові повноваження РНБО.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: