Порошенко вручив військовим ключі від нових квартир

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області вручив ордери та ключі від нових помешкань військовослужбовцям та членам їхніх родин у Яворівському гарнізоні.

59 сімей військовослужбовців отримали квартири у новому будинку. Більшість з новоселів – родини військових з бойових частин, які героїчно боронять Батьківщину на Сході країни.

Звертаючись до присутніх, Глава держави наголосив: «Без подвигу ваших чоловіків ми би не захистили країну». Президент запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих героїв.

Глава держави заявив, що влада зараз робить все можливе, щоб відновити Збройні сили, створити армію нового зразка. «Ми є народом миру, але ми маємо вибороти мир. Коли ми будемо мати сильне військо, ми зможемо цього досягти», – сказав Президент. Він запевнив, що докладатиме всіх зусиль для вирішення гострого питання забезпечення житлом військових.

Президент ознайомився з житловими умовами. Новосели отримують житло, зведене за стандартами європейських країн. Зокрема, дах будівлі вкрито металочерепицею, а фасад утеплений з використанням сучасної енергозберігаючої технології. Встановлено сучасні енергозберігаючі вікна. Кожне помешкання має систему індивідуального опалення. Для контролю за витратами на опалення, водопостачання та електрику квартири обладнано електронними лічильниками.

Серед тих, хто отримав житло, – родини двох загиблих під час виконання бойових завдань у АТО підполковників Ляшенка І.В. та Веливока В.В.

60-квартирний будинок будувався від 2008 року у режимі постійного недофінансування. В період від 2009 до 2011 року гроші на будівництво військового житла не виділялись зовсім. Попри важкий стан в економіці держава виділила необхідні кошти. Загалом на зведення будинку витрачено 17 мільйонів гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: