Президент може обійтись без вертольотів, армія – ні, - Порошенко (відео)

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час перебування на Яворівському полігоні у Львівській області передав військовослужбовцям частин Збройних Сил, які дислоковані у Західному регіоні, близько 100 одиниць військової техніки та озброєння, виготовлених або відновлених підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Президент вручив сертифікати на виготовлену та відремонтовану техніку, озброєння та стрілецьку зброю. «Тепер нам є чим захищати українську землю. Українці мають бойовий дух, а тепер ще й отримали те, чим захищатися», – сказав Глава держави. Звертаючись до військових, Президент повідомив, що наступного року вперше в історії незалежної України оборонний бюджет становитиме 5% ВВП або 90 млрд гривень.

Серед техніки, що була передана, – танки Т-64БВ, 203-мм самохідні гаубиці «Піон», машини управління, бронеавтомобілі КрАЗ «Спартан», вертольоти Мі-8 та Мі-2, інженерні машини розгороджень, санітарні автомобілі, штурмові гвинтівки «Форт». Також Глава держави вручив сертифікати на станції контрбатарейної боротьби американського виробництва.

Президент висловив подяку керівництву та трудовим колективам Житомирського та Львівського бронетанкових заводів, Кременчуцького автомобільного заводу, науково-виробничого об’єднання МВС «Форт», підприємству «Мотор Січ» та усім, хто долучився до надзвичайно важливої справи створення та відновлення військової техніки.

Президент також вручив сертифікати на два відремонтовані вертольоти Мі-8, які були зняті з балансу Державного управління справами і безоплатно передані Міністерству оборони для потреб армії. Протягом місяця вертольоти пройшли технічний огляд та відновлення і були прийняті на обслуговування Збройними Силами України. «Президент може обійтись без вертольотів, армія – ні», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави ознайомився зі зразками озброєння та військової техніки. Президенту було продемонстровано новий комплекс контрмінометної боротьби, сучасні розробки безпілотних літальних апаратів, а також надточна артилерійська зброя. Також Петро Порошенко оглянув зразки форми, військового обладнання, зокрема бронежилети, захисні шоломи, приціли, ноші, засоби обігріву як українського, так й іноземного виробництва.

Також Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: