Мінфін: Зарплату нардепам таки скоротять, пільги - скасують

Зарплату державним службовцям у 2015 році скоротять, зокрема, це стосується нардепів.

Про це у ході брифінгу заявив заступник міністра фінансів Денис Фудашкін.

Заступник глави Мінфіну наголосив, що зарплата нардепів також скорочується.

"Максимальна зарплата народних депутатів також не може перевищувати семи мінімальних зарплат... У законодавчих змінах також передбачено скасування ряду пільг для нардепів", - пояснив заступник міністра.

"Не відповідає дійсності інформація стосовно того, що у змінах до законодавства не передбачено обмеження зарплати держслужбовцям. У законі номер 76 у прикінцевих положеннях пункту 10 чітко передбачено встановлення обмежень зарплати держслужбовців у розмірі 7 мінімальних зарплат, а у випадку скорочення чисельності без відповідної зміни фонду оплати праці - до 10 мінімальних зарплат", - нагадав він.

Фудашкін також зазначив, що таке обмеження не стосується військовослужбовців та має виключення відносно обмеження зарплати державному сектору економіки для стратегічних підприємств.

Як відомо, у ніч на 29 грудня Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2015 рік. За відповідне рішення проголосувало 233 депутати.

Парламентарі голосували за проект бюджету без основних показників і внесених змін. Частина депутатів заявили, що не бажають голосувати за документ, який не бачили, та звинуватили уряд у шантажуванні.

31 грудня 2014 року президент Петро Порошенко підписав закон про держбюджет на 2015 рік.

У Верховній Раді, коментуючи інформацію про відсутність норми у законі про Держбюджет, що передбачала нарахування зарплати народним депутатам і членам Кабінету міністрів в розмірі посадового окладу, заявили: відсутність у законі "Про Державний бюджет України на 2015 рік" норм про обмеження заробітних плат високопосадовціввідповідає вимогам чинного законодавства.

Укрінформ, Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: