Садовий поїхав у Туреччину

В передсвято Різдва Христового міський голова Львова Андрій Садовий з родиною відвідали Вселенський Патріархат у Стамбулі в Туреччині. Відвідини розпочалися Божественною Літургією у Патріаршому храмі святого Юрія Побідоносця, після чого гості були запрошені на зустріч до Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія.

Під час розмови Його Святість Вселенський Патріарх розповів про свою міжконфесійну працю. Глава Церкви запевнив гостей у своїх молитвах за Україну та зазначив про важливість продовження міжконфесійного діалогу у цілому світі.

«Україна та український народ перебувають у моєму серці та у моїх молитвах», - зазначив Патріарх Варфоломій.

Андрій Садовий подякував Патріархові за останню декларацію, підписану Папою Римським Франциском та самим Патріархом Варфоломієм, в котрій глави Церков закликають світ молитися за мир в Україні.

«У місті Львові гармонійно співіснують різні християнські конфесії і ми можемо пишатися тим, як у нас відбувається екуменічний діалог. Окрім того, у світлі соціальних трансформацій останнього року, власне Церква отримала найбільший кредит довіри від суспільства», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Зустріч відбулася за сприяння Центру Міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас».

«Події минулого року залишили свій відбиток на розвиток як екуменічного, так і міжрелігійного діалогу, і спричинилися до більш чіткішого розуміння самої потреби єдності українського суспільства», - зазначив очільник Центру «Лібертас» Тарас Дзюбанський.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: