У Львові відбудеться виставка «Квіти душі»

У п’ятницю, 9 січня, о 16:00, у фойє Львівської обласної філармонії відкриється персональна виставка молодої художниці Тетяни Гамрищак «Квіти душі», яка триватиме впродовж місяця, до 9 лютого. Назва виставки відтворює уяву художниці про людську душу.

«Уявляю собі людську душу як особистий садочок, в якому кожен господарить на власний розсуд. Кожен сам вибирає, які квіти ростимуть у його особистому садочку. І кожен сам обирає, як за ними доглядати. Деякі садочки – ошатні і доглянуті, вони буяють барвами і тішать око соковитою зеленню. Деякі ж чахнуть від небажання господаря приділити йому час… Деякі квіти постійно розквітають, натомість є квіти, на які треба чекати ледь не все життя» – каже художниця.

На виставці будуть представлені найновіші 16 картин  Тетяни Гамрищак, з яких 10 виконані аквареллю та шість олійними фарбами. Працюючи над виставкою «Квіти душі», художниця намагалась передати легкість та чарівність кожнісінької миті, пробувала в кольорі відтворити емоції і показати час, необхідний для того, щоб виростити свою найбільш омріяну квітку. Роботи художниці – це її особистий щоденник, де вона викладає своє найсокровенніше, те, що найглибше торкається її душі.

«Ми часто живемо завтра чи вчора. Ми згадуємо минуле або плануємо майбутнє і зовсім не думаємо про теперішнє. А саме та мить, яку ти переживаєш саме зараз, і є життям. Воно складається з моментів, вражень, емоцій, подій і кожен з цих моментів є надзвичайно важливим, бо містить у собі часточку нашого життя. Наче пазли, моменти складаються у спільний малюнок, який ми малюємо від народження і до смерті. Завдяки мистецтву деякі миті вдається спіймати і відтворити їх на полотні. В часи натхнення фарбу часто наносиш несвідомо. Ти зростаєшся зі своєю роботою в єдиний клубок, вона – це ти, ти – вона, і лише коли дивишся на завершене творіння, усвідомлюєш, які саме емоції тобою керували», – переконана Тетяна Гамрищак.

Львівська обласна філармонія запрошує львів’ян та гостей міста відчути справжній запах «Квітів душі».

афіша1

Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: