Як переселенці святкують Різдво у Львові (відео)

Більше десяти тисяч родин з Донбасу та Криму цього року вперше відзначають Різдво у Львові. Рідні домівки кілька місяців тому покинули і ці дві родини.

Юля із мамою та сином приїхала із Луганська, а родина Халіси із Джанкоя. Згадує, в Криму друзі-християни завжди приходили до них на Курбан-байрам, а вони натомість завжди святкували із ними Різдво. Юля розповідає, зараз настрій не дуже святковий. Раніше 6-го січня збирались у бабусі на голодну кутю, а на саме Різдво приходили на святковий обід.

Цього року обидві родини святкують у маленькій готельній кімнаті за містом. А на святковому столі головна страва - плов, пише телеканал 24.

Зараз, жінки заклопотані пошуками роботи. Вони одні із небагатьох, хто досі мешкає у цьому готелі. Інші, півсотні сімей переїхали. Втім, Юля каже, поки не працює і не може дозволити собі житло.

В активному пошуку і родина Халіси. ЇЇ онуки сподіваються, що знайдуть житло ближче до школи. 13-річна Сабріна розповідає: має гарні оцінки. Особливо добре вдаються література і українська мова.

В новому ж році дівчинка мріє познайомитись із Олегом Скрипкою, а ще хоче, аби в державі запанував мир, а Крим повернувся до України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: